A  Milli Takım ve Şenol Güneş'i yorumladı 

Erman Toroğlu, A Milli Takım ve Şenol Güneş'i yorumladı 

A Milli Takım EURO 2020'ye katılma hakkı elde etti ve herkese büyük bir gurur yaşattı. Bu başarı da saha içinde mücadele eden futbolcular kadar hem saha içi hem de saha dışıyla ilgilenen Şenol Güneş'in de payı büyük. Halktan uzaklaşan, futbol dışı konularla gündeme gelen Milli Takım'ı yeniden sevdiren ve 'İşte benim Milli Takımım bu' dedirten Şenol Güneş, başarının mimarlarından. Usta spor yorumcusu Erman Toroğlu 'Gündemin İçinden' sayfasında hem Milli Takım'ı hem de Şenol Güneş'i değerlendirdi.

Hiçbir şey tesadüf değildir. Sebepler olur, sonra sonuçlar gelir. Bir de dibe vurmadan yukarıya çıkmak zor olur. Kore-Japonya Dünya Kupası'ndan sonra Alpay'ın TFF Başkanı Ulusoy'a 'Başkan bize cip al' diye bağırması ve o günden sonra milli takımlarımızda yaşananlar.En son Fatih Terim'in de uçakta olduğu kafilede bir gazetecinin futbolcular tarafından dövülmesi...Kumar partileri, idmanlara çıkmamalar... Bütün bunlar insanları bezdirdi. 'Lanet olsun bu futbola' dedirtti.Yoldaki adam inanılmaz tepki koydu ama basının içindeki bazı yardakçılar hâlâ onlara sahip çıkmaya kalktılar.

Sonunda bu olaylardan etkilenen Fatih Terim'in kimyası bozuldu. Saçma sapan işler yapmaya başladı ve gitti.Sonra Lucescu geldi. Yine basından bazılarının bastırması ile. Adam gelir gelmez bir maç kazandı, Dedi ki 'Futbolcular benim taktiklerimi uyguladılar.'Kazanamadığımız bütün maçlardan sonra ise Türkiye'deki futbolun rezaletliğinden, futbolcu yetişmediğinden dem vurdu.Sen oraya bahane üretmek için değil, çare için geldin. Sonra Şenol geldi ve toplum ile A Milli Takım'ı yapıştırdı, birleştirdi.A Milli Takım çok iyi oynamıyor ama çatır çatır mücadele ediyor, kavga veriyor. Düşünün, finallere gitmeyi garantiledik ama futbolculara verilecek primi ben duymadım. Kimse de duymadı. Prim verilecektir ama doğru işler yapıldı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu'nu dinledim, penaltıyı genç arkadaşına kullandırdı, feraget etti. Maçtan sonra da inanılmaz güzel cümleler kurdu. 25 yaşında ahlaklı bir futbolcu. Onun için bundan önceki Milli Takımbenim takımım değildi.Ama 'Bu A Milli Takım benim Milli Takımım' diyebiliyorum. Peki bu noktaya nerden geldik? Mecburiyetlerden, çünkü dibe vurduk. Bin tane yorum yapılıyor.Şenol'un korkaklığından, yanlış oynattığından, ondan, bundan, şundan... Kardeşim İzlanda maçı öyle oynanırdı, kimse akıl vermesin. İnanılmaz zor, inanılmaz baskı altında oynanan bir maçtı.Yabancı hocaların Türkiye'den gönderilmesinden sonra yerli hocalarda tembellik başladı. Aynı yabancı futbolcu yasağında olduğu gibi.

Yıllarca yabancı oyuncu mezarlığı olduk. Bunun sebeplerini bazı kulüp başkanları ile menajerler iyi bilirler. Bizim alemde bunu isim isim herkes biliyor..Ama yazamıyorsunuz, dava açıyorlar. Yabancı futbolcu serbest olduktan sonra 3.5-4 milyon dolar verdiğimiz futbolcular 300 bin dolara düştü. Doğrusu buydu. Bakmayın 4-5 milyon dolara gelen futbolcuların, perdenin arkasında bedelsiz alındığını bilmeyen mi var. Bunlar ayyuka çıktı. Kimse kimseyi aldatmasın. Hırsızlık yapılmasın. Biraz düzgün organizasyonla Türk futbolu çok iyi yerlere gelir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.