‘Adli kontrole rağmen öldürdü’

Kadın cinayetlerinde haksız tahrik indirimi ve “kravat takma” olarak bilinen iyi hal uygulaması tartışması sürerken Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Gülseren Kartalci’yi (30), 39 yerinden bıçaklayarak öldüren Canoğul Yiğit’e (30) verilen indirimsiz müebbet hapis cezasının gerekçesini açıkladı. Gerekçede, sanık Yiğit’in, hakkında uzaklaştırma ve adli kontrol kararı olmasına rağmen olaydan bir gün sonra 21’i öldürücü nitelikte 39 bıçak darbesiyle cinayeti işlediği belirtildi. Görgü tanıklarının Kartalci’nin hakaret içeren sözlerinin bulunmadığına yönelik beyanlarına da gerekçeli kararda yer verildi.

39 bıçak darbesi

Ankara Çankaya’da, eşiyle boşanma aşamasında olan Gülseren Kartalci ile bir dönem aynı markette çalıştığı Canoğul Yiğit arasında yakınlaşma olduğu belirtildi. Bir süre aynı evi paylaşan ikili arasındaki tartışma sonucu Yiğit, hakkında uzaklaştırma kararı aldıran genç kadını, 13 Aralık 2018’de çalıştığı iş yerinde 39 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Yiğit hakkında, “kasten öldürmek” suçundan indirimsiz müebbet hapis cezası verilmişti.

Şikâyetten sonra katledildi

Mahkemenin kararının gerekçesinde, genç kadının 12 Aralık 2018’de sanıktan kendisini darp ve tehdit ettiği, kendisiyle zorla ilişkiye girdiği, kızını da tehdit ettiği gerekçeleriyle şikayetçi olduğu belirtildi. Sanık Yiğit hakkında mahkemece uzaklaştırma ve adli kontrol tedbir kararı verildiği, ancak sanığın buna rağmen şikayetten bir gün sonra 13 Aralık 2018’de Kartalci’nin çalıştığı iş yerine giderek reyondan aldığı bıçakla 39 kez genç kadını bıçaklayarak Mahkemenin kararının gerekçesinde, genç kadının 12 Aralık 2018’de sanıktan kendisini darp ve tehdit ettiği, kendisiyle zorla ilişkiye girdiği, kızını da tehdit ettiği gerekçeleriyle şikayetçi olduğu belirtildi. Sanık Yiğit hakkında mahkemece uzaklaştırma ve adli kontrol tedbir kararı verildiği, ancak sanığın buna rağmen şikayetten bir gün sonra 13 Aralık 2018’de Kartalci’nin çalıştığı iş yerine giderek reyondan aldığı bıçakla 39 kez genç kadını bıçaklayarak öldürdüğü ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105