Aferin bizum uşaklara!

Türkiye’nin dört bir yanından hayvana şiddet haberleri gelirken Trabzon'da üç öğrencinin yaptıkları yürekleri ısıttı.Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu 6/E Sınıfı öğrencileri 11 yaşındaki Arda Yıldız, Ali Doğan ve Kerem Kaan Kalkan okul yolunda  buldukları hasta köpeğe 2 gün boyunca okul harçlıklarını biriktirerek bakan çocuklar; sosyal medya üzerinden buldukları numara ile barınağa ulaşıp, hasta köpek için yardım istediler.
ÇOCUKLAR HARİKAYDI
Trabzon’un böyle olaylarla anılmasını istediklerini belirten Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban “Çocuklar gerçekten harikaydı, üzerini örtmüşler. Köpeği bırakmayıp, soğukta benimle birlikte beklediler.  Ekibi çağırıp, barınağa aldırdık” ifadelerine yer verirken Arda Yıldız’ın annesi Zehra Yıldız “Cumartesi-pazar antrenmana gitmeyip, köpeğe bakıyorlar. O gün Arda çok mutluydu. ‘Anne hayatını kurtardık, biz olamasak orada belki ölecekti’ dedi” 
EKİPLER GELENE KADAR BIRAKMADILAR
Arda Yıldız’ın annesi Zehra Yıldız “Antrenmana giderken köpeği görüyor. Evden sosis, altına sermek için battaniye falan götürüyor, iki gün boyunca böyle idare ediyorlar. Kerem’in telefonundan barınağın numarasını bulup, yardım istiyorlar. O gün Arda çok mutluydu. ‘Anne hayatını kurtardık, biz olamasak orada belki ölecekti’ dedi” derken Kerem Kaan Kalkan’ın annesi Sibel Kalkan ise “Kerem okul çıkışı beni aradı. ‘Anne hasta bir köpek var’ dedi. Akşama kadar o gün köpekle uğraştılar. Ekipler gelene kadar barınak yetkilileri ile beklemişler. 2 gün okul antrenmanına hiçbiri gitmemiş. Kerem çok merhametli bir çocuk” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.