AK PARTİ'DE SORUN VAR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TRABZON’A GELİŞİ NEYİ İŞARET EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün sürpriz bir açıklama yaparak, 31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için Trabzon ilçe belediye başkan adaylarını 11 Ocak günü Trabzon'da tanıtacağını söyledi.

Bu sürpriz gelişme sonrası AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yönetim kurulunu, belediye başkanlarını ve ilçe başkanlarını acilen toplantıya çağırdı.

AK Parti İlçe Belediye Başkan adayları için tanıtım töreni 11 Ocak Cuma Günü saat 15.00’da Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılacak. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, “Devlet Başkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 11 Ocak 2019 günü Belediye Başkan adaylarımızın tanıtımının yapılacağı programımızı onurlandıracaktır. Bu güzel haberi bütün hemşerilerimize ilan etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Katılımın en yüksek düzeyde olması için gece gündüz çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlayacağız.” açıklaması yaptı.

***

BİNALİ YILDIRIM... GÜCÜN HUKUKU MU AHLAKIN GÜCÜ MÜ?

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırımtartışmalardan sıyrılıp istifa konusunu gündemden düşüremiyor. Anayasayı kendine göre yorumlayan Yıldırım tuhaf bir açıklama yaptı: “Hukukun kararı karşısında etik mi değil mi diye bir tartışma olamaz” dedi. Bir zamanlar gücün hukukuna karşı ahlakın gücüyle iktidara gelen AK Parti şimdi ahlakın gücünü önemsemiyor. Biz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu tartışmadan rahatsız olduğuna inanlardanız. Zira tartışmanın ve bu tür yaklaşımların toplumda hiçbir karşılığı yok. Üstelik bu tavırlar yalnız İstanbul’da değil bütün Türkiye’de etkili oluyor. Hukukun karşısında “Etik tartışmanın yeri olmaz” ne demektir? Aksine tarihten bu yana hukuk ve ahlak çoğu zaman karşı karşıya gelmiştir. Bazen hukukun verdiği karar kabul edilmiştir ama etik görülmemiştir. Yani hukuk etik olmayan bir karar da verebilir. Ya da hukukun gereksiz olan bir şey ahlaken eylem gerektirebilir. Avrupa’da iki kez seçim yitiren siyasiler... Yanlış yaptığında istifa eden bakanlar hukuken değil, ahlaken hareket etmektedir.  Dolayısıyla Sayın Yıldırım’ın söyleminin geçerli hiçbir yanı yoktur. Başta da ifade ettiğimiz gibi ahlakın gücüyle, gücün hukukunu yenen AK parti bugün gücün hukukunu ele geçirince ahlakın önemine karşı mücadele eder hale gelmiştir. Tarih hep göstermiştir ki kısa vadelerde hukukun gücü ama uzun vadelerde hep ahlakın gücü galip gelmiştir.

***

AK PARTİ TRABZON'DA ŞOK DEĞİŞİMLER...

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcıları değişti. İl Başkanı Haydar Revi yönetim toplantısında değişim kararlarını açıklandı.

İşte o değişimler: Mali İşler Başkanı Enes Aslan'ın yerine Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Usta, Dış İlişkiler Başkanlığına Sezgin Mumcu getirildi. Yaklaşık 2 aydır boş olan ARGE başkanlığına Besire Çörekçi Arslan getirildi. Sosyal Politikalar Başkanı olan Mehmet Atmaca'nın yerine ise yine yeni dönemde yönetime giren Kadem Çakıroğlu görevlendirildi. Birim Başkanlıklarının yanı sıra yardımcılarında da değişime gidildiği ve yöneticilerin ilçe koordinatörlüklerinde de değişime gidildiği kaydedildi. Enes Aslan, Bakan Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla biliniyordu.

***

AKÇAABAT BELEDİYESİNİN İLGİNÇ HABERLERİ...

Akçaabat Belediyesinden dün e-postamıza ilginç bir haber düştü. Haber metninin başlığında “Cadde ve sokaklar tazyikli suyla yıkandı” yazıyordu. Akçaabat Belediyesi bu konuya o kadar önem vermiş ki haberin yanına 19 fotoğraf da eklemiş. İçeriğinde de cadde ve sokakların tazyikli suyla yıkandığı ve caddelerde biriken toz, toprak ve çamurların arındırıldığı yer alıyor. Ardından şu ifade geliyor: “Yıkanan sokaklar tozdan arındırıldığı gibi daha temiz ve hijyenik oluyor.” Gönderilen metin açıkçası belediye bültenini değil, bir temizlik ürününün reklamını andırıyordu. Son olarak bültende Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen konuşturuluyor ve Sayın Türkmen diyor ki: “Temizlik hizmetleri belediyelerin aslî görevlerindendir. Belediyemiz temizlik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Ekiplerimiz, Akçaabat’ın sokaklarını köşe bucak gözden geçirip temizliyor.”

Türkmen’in ifadeleri üzerine kafamızda iki soru oluştu. 1-Aslî görevin sanki farklı ve önemli bir habermiş gibi basına geçilmesi ne kadar doğru? 2-Aralıksız sürdürülen bir işlemse şu an öneme haiz ne gelişti ki bülten geçilmesine gerek duyuldu, kullanılan deterjan mı değişti?

***

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ HANGİ İLÇELERDE İDDİALI OLMAK İSTİYOR

Trabzon siyasetinin yerel seçimlerle ilgili yeni ortaya çıkan partisi Büyük Birlik Partisi oldu. Bilindiği üzere AK Partiyle MHPCHP’yle de İYİ Parti birlikte hareket ederek ortay adaylarla ittifakları yarıştırmayı düşünüyor. Bunların dışında Saadet Partisinde henüz bir kıpırdanma yok. Bu esnada Büyük Birlik Partisinin ilçelerde aday çıkaracağını öğrendik. Trabzon Büyükşehir Belediyesine aday çıkarmayı düşünmediği düşünülen BBP’nin Şalpazarı ve Arsin ilçelerinde iddialı olmak istediği öğrenildi. Şalpazarı’nda ise AK Partili Necati Selvitop’un AK Partinin aday çıkarmamasına tepki göstererek bağımsız aday olarak çıkacağı iddia edilirken BBP’nin Selvitop’u aday yapabileceği ileri sürülüyor. BBP’nin iddialı olmak istediği diğer ilçe Arsin’de ise isim konusunda çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.