AKÇAABAT MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi doğrultusunda Ankara Millet Bahçesi inşaat sahasında düzenlenen tören ile İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını yaptı. 5 Haziran Çevre Günü'nü tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan bu 10 millet bahçemizin her biri yeşil alanları ve içlerindeki tesisleri ile gerçekten iftihar verici eserlerdir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRABZON’U SORDU

Yapımı tamamlanan Akçaabat Millet Bahçesi ve Avni Aker Stadyumu arazisinde yapımı süren Trabzon Millet Bahçesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akçaabat Millet Bahçesinin denizi üstten seyreden terasları var. Denizin kenarında olması güzel. Millet Bahçemiz daha büyük olsa çok daha iyi olurdu. Karadeniz’i tepeden izleyen bir millet bahçesi ortaya çıktı. Akçaabatlı ve Trabzonlu hemşerilerimize hayırlı olsun diliyorum.” dedi. Öte yandan yapımı süren Avni Aker Stadyumunun arazisinde yapılan Millet Bahçesini hatırlatarak, "Hüseyin Avni Aker'in olduğu yer var orada da millet bahçesi yapıyoruz. Trabzon böylece çok daha büyük farklı millet bahçesine kavuşmuş olacak.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH’IN İZNİ İLE 2023 YILINA KADAR 81 VİLAYETİMİZİN TAMAMINI MİLLET BAHÇELERİ İLE DONATMIŞ OLACAĞIZ”

Türkiye’nin cumhuriyet dönemindeki şehircilik geçmişinin oldukça istikrarsız bir çizgide ilerlediğini belirten Erdoğan, “Şehirlerimiz yeni binalarla gelişirken, park, çocuk oyun alanı, yol boylarının yeşillendirilmesi gibi çalışmaları da ihmal etmedik. Böylece 81 ilimizde ve ilçelerinde örnek hayat alanları oluşturduk. Geldiğimiz noktada artık şehirlerimizin çok daha büyük, donanımlı dinlenme, nefeslenme, vakit geçirme alanlarına ihtiyacı olduğunu gördük. Millet bahçeleri işte bu tespit sonrasında geliştirdiğimiz projelerdir. Özellikle şehir merkezlerinde yeniden yaptığımız stadyumların, kamu binalarının yerlerinden başlayarak tüm uygun alanları millet bahçeleri için tahsis ettik. Allah’ın izni ile 2023 yılına kadar 81 vilayetimizin tamamını millet bahçeleri ile donatmış olacağız. Bu ülkenin hiçbir vatandaşının yurt dışına gittiğinde gıpta ile bakacağı hizmet bırakmayana kadar eser üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.