Akçaabat sahil yolu muamması bitti mi?

Yapılması düşünülen Akçaabat Sahil Yolu projesiyle ilgili konuşan Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen ve Akçaabat Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, projenin hayata geçirileceği yönünde her hangi bir bulgunun olmadığını belirttiler. Şen, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri istedik. Her üç kurumdan da ısrarla böyle bir çalışma olmadığı ısrarla dile getirildi.” dedi. Sivrikaya ise “Biz yolun sahilden yapılmasına en başından beri karşıyız. Yol sahilden olmaz. Sahilden geçmesin diye de mücadele ediyoruz. Son aldığımız duyumlar yolun sahilden yapılmayacağı, vazgeçildiği yönünde.” diye söyledi.

Sahil yolunun ilk günden beri takipçisi olduklarını ve oda olarak böyle bir çalışmanın karşısında olduklarını vurgulayan Şen, “Bu konuyla ilgili ilk günden beri ilgili kurumlarla diyaloğa geçtik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri istedik. Her üç kurumdan da ısrarla böyle bir çalışma olmadığı ısrarla dile getirildi. Akçaabat limanından başlayarak Söğütlü, Yaylacık’a geçerek Karayollarının olduğu bölgeden mevcut yollara bağlanacağı noktasında yol çalışması olduğu söyleniyor. Meslek odası olarak deniz dolgulu yol çalışmasına karşıyız. Bizim kentimiz ağırlıklı olarak karayoluyla ulaşımını sağlayan bir kent. Bu kentte de Karayollarının hangi alternatif güzergâhları kullanması gerektiği noktasında çalışma yapmasını savunan bir odayız. Haçkalıbaba Hastanesi, Söğütlü ve Yıldızlı arasındaki trafiği bypass etmek için yapılmak istenen bir proje. Belki Güney Çevre Yolundan farklı bir alternatif ile ya da mevcut yol üzerinden farklı bir sistemle bu sorun çözülebilir. Bu konuyla alakalı biz de çalışma yapıyoruz. Bu çalışmamızı kamuoyuna basın toplantısıyla bildireceğiz.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

SİVRİKAYA, “DUYUMLARIMIZ YAPILMAYACAĞI YÖNÜNDE”

Akçaabat’ta herkesin karşı olduğu yolun yapılmayacağını söyleyen Sivrikaya, “Biz bu işin eskiden beri üzerine gidiyoruz. Biz yolun sahilden yapılmasına en başından beri karşıyız. Yol sahilden olmaz. Sahilden geçmesin diye de mücadele ediyoruz. Yolun sahilden geçmesi işin en kolay yanı… Yapılacak olan Güney Çevre Yolu’dur. Bizim de son aldığımız duyumlar yolun sahilden yapılmayacağı, vazgeçildiği yönünde. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar herkes yok diyor. Yok denen şey yarın karşımıza dikilirse onlar da bunu sorun etmeleri lazım.” şeklinde açıklama yaptı. Dünyada emsalinin olmadığını belirten Sivrikaya, “Güney Çevre Yolu, hem maliyetli hem de uzun zaman istiyor. Sahilden geçmesi daha kolaylarına geliyor. Dünyada yok bunun örneği. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz elimizde yalnızca sahilimiz kaldı. Onu da mı kaybedelim. Onların günahlarına ortak mı olalım.” diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fikri 4 yıl önce

izmir mithatpaşa parkı mustafa kemal sahil bulvarı projesi bir çözüm olabilirmi.tarafsızca inceleyin.saygılarımla.