AVRASYA YANIYOR...

Trabzon’un Yomra ilçesindeki Avrasya Üniversitesi'nde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Alevlerin sardığı binada, derste olan üniversite öğrencileri ve çalışanların yangın butonuna basılarak tahliyesinin sağlandığı yangında, can kaybı ve yaralanan olmadı.

ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

Avrasya Üniversitesi'nde saat 09.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.  Alevler bir anda yalıtım kaplı olan yerleşke binasının dış cephesini sardı. Yangın sırasında derste olan öğrenciler, akademisyenler ve çalışanlar yangın butonuna basılıp alarm verilmesinin ardından okuldan tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.  Öğrencilerin korku ve panik yaşadığı yangında, itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaptı. Büyük çapta hasara neden olan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının sabah saatlerinde Avrasya Üniversitesi Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde çıktığını belirterek, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin hızlıca tahliye edildiğini söyledi. Vali Ustaoğlu, "Yangında herhangi bir yaralanma ve bir dumandan etkilenen olmadı. Ekiplerimiz müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı" dedi. Bu arada yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.

EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise eğitim ve öğretime yarından itibaren başka yerleşkede devam edeceklerini söyledi. Yıldız, “Sabah saatlerinde yangın dış cepheden çıktı. Duman yukarı sarınca personellerimiz binayı boşalttı. Ders o anda başlamadı. 09:00’da başlayacaktı. Öğrenciler dışarı çıkarıldı. Personel çıktı. Panik havası olmadı. Burada 81 vilayetten öğrencimiz var. Mühendislik ve Fen Edebiyat fakültemiz burada. 2 binden fazla öğrencimiz var. Kimseye bir şey olmadı. Eğitim-öğretimimiz yarın başka yerleşkede devam edeceğiz. Burayı da kısa sürede yapacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.