AYASOFYA RAMAZANDA AÇILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Trabzon'da restorasyonu süren Ayasofya Camii'ni ziyareti sonrası restorasyonu aksattığı gerekçesiyle çalışmalar tamamlanıncaya kadar caminin ziyarete kapatılması talimatının ardından şimdi de açılış tarihi açıklandı. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, caminin Ramazan ayında bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

GENEL MÜDÜR TARİH VERDİ

Trabzon’da 1959 yılında müzeye çevrilen, ardından 2013 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilerek yeniden camiye çevrilen Trabzon Ayasofya ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarihi miraslarında süren restorasyon çalışmalarını değerlendiren Adnan Ertem, bu kapsamda Trabzon’un Ortahisar ilçesi Fatih Mahallesi’nde bulunan Ayasofya Camiinin ramazan ayında açılacağını duyurdu. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada, “1959 yılında müzeye çevrilen ve o günden beri müze fonksiyonu devam eden Trabzon Ayasofya camiinin restorasyonu da devam ediyor. Önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açılması için çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

BAKAN TALİMAT VERDİ, ZİYARETE KAPANDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu süren Ayasofya Camii'ni ziyaret etti. Bakan Ersoy, restorasyonu aksattığı gerekçesiyle çalışmalar tamamlanıncaya kadar caminin ziyarete kapatılması talimatı verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlıkları tarafından restorasyonu süren tarihi mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a geldi. Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet Ortahisar ilçesinde yer alan ve 2013 yılında camiye dönüştürülen Ayasofya'yı ziyaret etti. Restorasyonu yürüten firma yetkilisi Yılmaz Şentürk, ziyarete açık olan camide restorasyon çalışmalarının aksadığını belirterek çalışmalar tamamlanıncaya kadar caminin ziyarete kapatılmasını istedi. Talep üzerine Bakan Ersoy, “Restorasyon aksıyorsa ziyarete kapatalım.” dedi. Ayasofya Camii'nin restorasyonu nedeniyle ziyarete kapatılarak Mayıs ayında Müzeler Haftası'nda yeniden ziyarete açılması için çalışma yapılacağı belirtilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.