Ayşegül Atik, 72 yaşında hayata veda etti

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Ayşegül Atik, 72 yaşında hayata veda etti

Tiyatro oyuncusu usta sanatçı Ayşegül Atik aramızdan ayrıldı. Bir süredir kanser tedavisi gören Atik, 72 yaşındaydı...70'li yılların sonunda o zamanki eşi Ali Atik ile "Önce Alışveriş Sonra Fiş" sloganıyla hafızalarda yer edinen KDV reklamından hatırlayacaksınız onu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamıştı.O dönemde başta Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak çeşitli topluluklarda çalıştı. Ali Atik'le çocuk tiyatrosu kurdu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanı olarak görev yaptı.Ali Atik ve Levent Kırca'yla çeşitli skeçlerde yer aldı. Oyuncu, Kartallar Yüksek Uçar, Sen de mi Şakir, Alıştık Artık, En Son Babalar Duyar, Kısmetim Otel, Şen Yuva, Ali Kundilli 2 ve Yaşamak Güzel Şey gibi birçok projede rol aldı. 

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Ayşegül Atik, dün gece yarısından sonra Muğla'nın Bodrum ilçesinde aramızdan ayrıldı. 

AYŞEGÜL ATİK NEDEN ÖLDÜ?

72 yaşında ölen Ayşegül Atik, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. 

AYŞEGÜL ATİK KİMDİR? 

1948 yılında Ankara'da doğan Ayşegül Atik 72 yaşındaydı. Gerçek adı Mürşide Ersoy’du. Ortaöğretimini Ankara TED Koleji'nden tamamlayan Ayşegül Atik, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunuydu.Mezun olduktan sonra, Devlet Tiyatrosunda, Gömü, Ezgiler Ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar Tükendi gibi oyunlarda tiyatro oyuncusu olarak görev aldı. 1978 yılında Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı ve çeşitli tiyatro topluluklarında çalıştı. TRT’nin tek kanal olduğu yıllarda Ali Atik ve Levent Kırca ile beraber Televizyonda çeşitli skeçlerde yer aldı. Ayşegül Atik, 1977 yılında oyuncu Ali Atik ile evlendi. 80’li yıllarda eşi Ali Atik ile birlikte çektikleri “Önce alışveriş sonra fiş” sloganlı KDV reklamlarında oynayarak Türkiye'de vergi kültürünün gelişmesine önemli katkıda bulundu. 2002 yılında Ali Atik'ten boşandı. Bu evliliğinden Alper ve Argun adlarında iki oğlu vardı. KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesinde Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 

Ayşegül Atik ile oğulları Alper ve Argun Atik’in de bulunduğu toplam 16 kişi, 2010 yılında Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve 4 asır önce kurulan Şehit Sokullu Mehmet Paşa Vakfı mütevellisi Abdülkadir Sokullu’ya dava açmıştı. Mahkemeye sundukları, Türkçe ve Osmanlıca yazılı belgelerin Sokullu Mehmet Paşa’nın soyundan geldiklerini kanıtladığını iddia ederek hak iddiasında bulunmuşlardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105