Azra'yı vahşice katletmiş

5 gündür aranan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun vahşiçe katledildiği belirlendi. Emlakçı Mustafa Murat Ayhan'ın tecavüz ettiği kızı boğarak öldürdüğü, cesedini 5 parçaya bölüp valizle ormana taşıyarak gömdüğü ortaya çıktı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartılan Ayhan, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.Antalya'da 28 Temmuz'da üniversiteli Azra Gülendam Haytaoğlu'nun Kovid-19 testi pozitif çıkanca birlikte yaşadığı ablası "Kendine dikkat etmedin" diyerek tepki gösterdi. Evden ayrılan Azra, geri dönmedi. Abla Ezgi Haytaoğlu'nun telefonla ulaştığı kardeşi "Kafede korona geçirmiş bir abiyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım" dedi. Telefonu kapatan Azra'ya bir daha ulaşılamadı, ailesi kayıp ihbarında bulundu.Azra Gülendam Haytaoğlu, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiydi.

KAMERA KAYDI ELE VERDİ

Güvenlik kamerası kayıtlarından genç kızın en son görüştüğü inşaat mühendisi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan gözaltına alındı. "Yemek yedik, sonra gitti" diyen şüpheli serbest bıraktı. Ancak yine kamera kayıtlarından Ayhan'ın evine aynı valizle birkaç kez girip çıktığı saptandı. Tekrar çapraz sorguya alınan ve Azra'ya tecavüz ettiği saptanan zanlı, cinayeti şöyle itiraf etti: "Beni aradı, buluştuk. Evde alkol aldık, tartıştık. Boğarak öldürdüm. Banyoda cesedini 5 parçaya ayırdım, valize koyup Varsak bölgesindeki ormanlık alana gömdüm."

POLİS KAFATASINI ARIYOR

Cani, Azra'nın cesedini gömdüğü yeri de soğukkanlılıkla polislere gösterdi. Ormanlık alanda yapılan kazıda bulunan insan uzuvları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Azra'nın bulunamayan kafatası ve sol kalçası ise aranıyor. Cüzdanı ve cep telefonu da kayıp.

ADINI JİLETLE VÜCUDUNA KAZIMIŞ

Ayhan'ın Azra'yı öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirlendi. Katil zanlısının İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin 14, 15 ve 16. dönemlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptığı öğrenildi.

KADINLARIN SESİ OLACAKTI

Osmaniye'deki baba ocağında yas var. Hala Mine Haytaoğlu, Azra'nın kadın hakları için mücadele ettiğini belirterek, "Babası öğretmen olmasını istiyordu. Ancak o kadınların sesi, dili, yüreği olmak için gazetecilik bölümünü seçti" dedi.

EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN TAKİPÇİSİYİZ

Azra'nın ailesine başsağlığı dileyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İhtiyaç duydukları her aşamada onların yanında olacağız. Katilin mümkün olan en ağır cezayı alması için davanın takipçisiyiz" ifadesini kullandı.Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartılan Ayhan, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.'Canavarca hisle adam öldürmek suçundan' tutuklanan Ayhan, cezaevine gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.