Babaya Özlem, Çam Ağacındaki Mektupta…

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 31 Mart günü terör örgütü mensuplarının bombalı saldırısında ağır yaralanan ve Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Gümüşhaneli Özel Harekât Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın Emirler Mezarlığı’nda bulunan kabrindeki mektup yürekleri dağlıyor. Şehit Komiser Yardımcısı Aktaş’ın kızı Betül Aktaş (7) tarafından yazılmış ve şehidimizin kabrinde bulunan çam ağacının gövdesine yapıştırılan duygu dolu mektup; “Senin kızın olduğumu söylerken bendeki gururu bir görmelisin babam.” ifadeleri ile başlıyor.

Mektubunda babası ile birlikte kutladığı doğum gününde çekilmiş bir de fotoğrafa yer veren Betül, “Kahraman babam, seni çok seviyorum. Beni de annemi de merak etme. Allah’a şükür hâlâ başımızdasın. Allah hem bu dünyada hem de ötelerde seni başımızdan eksik etmesin. Babacığım, cennette seninle kutlayacağımız doğum günlerini sürekli anneme anlatıyorum… Anneme, cennette dişçi olup olmadığını sordum. Annem de ‘Yiğit, kahraman, cennet kokulu baban o kadar güzel bir yerde ki orada her şey var. Baban ne isterse onu yaparlar.’ dedi. Babacığım çok rahatladım. Dişlerin çok ağrıyordu.” şeklinde duygularını dile getirmiş.

Öte yandan aynı ağaca yapıştırılan ve Betül tarafından yapılmış resimde kafes içindeki kuş resmi bulunuyor. Bu resimde Betül’ün babasının kaybının ardından kendisini kafes içindeki kuş olarak tanımladığı görülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.