Biz halkımızı halkımız da bizi tanır

Biz halkımızı halkımız da bizi tanır

Başkan Genç, vizyon projeleri ve kentin geleceğine ilişkin konuştu

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, iyisiyle kötüsüyle, eksiğiyle gediğiyle bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. Başkan Genç, “Ortahisar'ın kurucu belediye başkanı olarak bu şehri çok iyi tanıyor ve biliyorum. Kurucu belediye başkanı olarak nerede ne yapmışız, hangi mahallemizde hangi eksiklerimiz var, bizden istenenler nelerdir, mahallelerimizin öncelik arz eden sorunları nelerdir gibi soruları çok iyi biliyoruz. Hem il başkanlığı dönemimde hem belediye başkanlığımda hem de AK Parti yöneticisi olarak bu şehre yapacaklarımıza dair çok tecrübelerimiz oldu.” ifadelerine yer verdi.  

SAMİMİYETİMİZDEN HİÇBİR HEMŞEHRİMİZİN KUŞKUSU OLMASIN

“Yaptıklarımız oldu, yasa gereği bazı yapamadıklarımız oldu.” diyen Başkan Genç, “2014 Yerel Seçimlerinde açıkladığım proje kitapçığı bizim karnemizdi. ‘Bu bizim karnemiz. Görev süremizin sonunda bu karneyle beraber Trabzonlu hemşehrilerimin karşısına çıkacağım.’ dedim. Ben, bu projeleri görüp oyunu aldığım bütün seçmenlerime karşı sorumluyum. Şimdi burada olup da yapamadıklarımız da var, burada olmayıp da yaptıklarımız da var. Hepsini paylaşacağım. Netice itibarıyla şeffaf olmamız lazım. Yapamadıklarımızı gerekçeleriyle anlatmamız lazım. Her şey güllük gülistanlık değil! Eksiklerimiz de var… Dün vardı, yarın da olacak, bugün de var. Ama samimiyetimizden hiçbir hemşehrimizin kuşkusu olmasın.” diye konuştu.

1 LİRA KAMU ZARARIMIZ YOK

Genç, şöyle devam etti: “Belediye meclisimizde bütün partilerimizin temsilcileriyle çok güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Yaptığımız bütçelerimiz o bütçenin icra edicisi belediye başkanı olarak Sayıştay denetimlerimizde Allah'a şükür ki belediyemizin 1 lira kamu zararı çıkmamış. Ve bir lira memur zimmeti çıkmamış. Çok şükür. Bugün aday olmasam dahi alnım açık yürüyecektim. İnşallah yeni dönemde de bu şehrin her sokağında bu şekilde yürüyeceğiz. Tek derdimiz Ortahisar... Geçmiş dönemde yaptıklarımız, yeni dönemde yapacaklarımızın göstergesidir. Tünel Akvaryum, tarihî İpek Yolu, belediye binamız, Kemeraltı, Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı Projesi bizim vizyon projelerimizdir.”

TÜM BALIKLARI BURADA TANIYACAKLAR

Tünel Akvaryum Projesi, Türkiye'de hattâ belki de dünyada ilk olma niteliğinde oluşan proje.” diyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Akvaryumun tünel açma kısmının inşasını tamamladık. Akvaryum kısmının ihalesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Deniz şehriyiz ama maalesef birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Yapacağımız akvaryumla vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız. Ve deniz canlılarıyla ilgili insanlarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturacağız. Bu projemizi gerçekten çok önemsiyoruz. Deniz şehri olan Trabzon'da bir tane deniz canlıları ile ilgili bir akvaryum yok. Dünyada da sanırım yeraltından yapılan tünel şeklinde bir akvaryum yok. Zağnos ve Tabakhane vadilerini 196 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde bir tünelle yeraltından birleştirdik. Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir nitelikte. Bu proje ile ayrı bir çekim, ayrı bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şehre gelen ziyaretçinin bu şehirde kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz.”

TURİZME DÜNYA VİZYONUNDA BAKIŞ

“Ortahisar'ımızın yukarı kesimlerinde Mağmat Boğazı diye adlandırılan en hâkim noktada doğa harikası bir yer... Her tarafı görebiliyorsunuz. Çok seyirlik bir noktada bulunuyor. Bu projeyi doğayla bütünleşen ama asla doğaya zarar vermeyen, bu güzel tabiatla insanları buluşturmayı amaç edinen bir proje olarak tasarladık. İnşallah 31 Mart'tan sonra göreve geldiğimiz zaman bu projemizi hayata geçireceğiz. Burada 600 dönümlük mera alanı Tarım Bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edildi ve onayladı. Kendilerine bir kez daha buradan çok teşekkür ediyorum. Tabii burada amaç turizm çeşitliliğini artırarak şehrimizde turistlerin daha çok zaman geçirmesini ve daha çok para harcamasını sağlamak. Gelen turist bizden çeşitlilik istiyor. Farklı şeyler yapmak istiyor. Siz de belediye olarak turistlerin memnuniyetini artırmak için bu tür projeleri yapmalısınız. Yoksa turistler başka yerlere gider. Bu alanlarda herhangi bir konut yapılaşması asla olmayacak. Sadece gezi alanları, spor tesisleri, seyir terası, yürüyüş yolları, parkurlar, piknik ve sosyal donatı olanları olacak. Yöre halkının tarım ve hayvancılık ürünlerini satabileceğe mekânlar olacak. Böylece burada bir ekonomik değer üretmiş olacağız. Belki de Trabzon'da en çok gidilen, en çok ziyaret edilen bir yer olacak. Bu projemizi halkımızın da fikirlerini alarak gerçekleştirmek istiyoruz. Bu amaçla şehrimizin paydaşları olan sivil toplum örgütleriyle, yöre halkıyla istişare toplantıları yaptık ve bundan sonra da yapacağız. Çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Bu konuda vatandaşlarımız müsterih olsun. Asla onların istemediği ve itiraz ettiği bir şeyi onlara rağmen yapmayız.”

KAPALI ÇARŞI NEYSE KEMERALTI O OLACAK

“İstanbul'da Kapalı Çarşı ne ise Trabzon'da da Kemeraltı Çarşısı odur. Osmanlı'da burası Suk-i Sultani diye, yani Sultanlar Çarşısı olarak anılırdı. Trabzon'un en önemli tarihî çarşılarından olan Kemeraltı Çarşısı'nı eski dokusuna uygun olarak yeniden yapılandırdık. Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi adını verdiğimiz projemizin 1. etabını tamamladık. Kültür Bakanlığımıza biz daha önceden projemizi sunmuştuk. Ve Bakanlığımız, hiçbir para talebinde bulunmadan projemizin 2. ve 3. etabını yapmaya hazır olduklarını beyan ettiler. Bundan gayet mutlu olduk. Şimdi çok yakında bakanlığımız 2. ve 3. etap için çalışmalara başlayacak. Kemeraltı ve Semerciler Çarşısı, Trabzon'un tarihî olmasının yanında ticaretin kalbinin attığı yerdi. Her iki caddemizi tarihî değerlerine uygun olarak yeniden ele alıyoruz. Projemiz sayesinde Kemeraltı'nın tarihî hüviyeti daha da artarak devam edecek. Ve bittiğinde projemizi turizmin hizmetine kazandıracağız. Bitmesiyle birlikte yöremize ait bakırcılık, kazaziye, telkari, kuyumculuk gibi sanatların hepsini kapsayan ürünlerin üretildiği ve teşhir edildiği bir çarşılar zinciri kazanmış olacağız.”

ORTAHİSAR'A YAKIŞIR BELEDİYE BİNASI

“Önümüzdeki birkaç ay içinde yeni belediye binamıza taşınacağız. Modern ve yerel mimarî değerleri bünyesinde barındıran Ortahisar'a çok yakışan bir belediye binası oldu. Büyükşehir’le aynı hizmet binasını kullanmak hizmetlerimiz açısından birtakım zorluklara ve karışıklıklara neden oluyordu. Bu nedenle bir an önce kendimize ait müstakil bir belediye binası için harekete geçtik. Ve TOKİ'den satın aldığımız Pazarkapı'da belediye binamızın temelini attık. Vizyon projelerimizden olan belediye hizmet binamızın şu anda %85'i tamamlanmış durumda. Binamız hızla yükseliyor. Projenin çevresinde yer alan sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, toplamda 38 milyon TL'ye mal olacak. İnşallah yıl sonuna kadar burayı bitirmeyi hedefliyoruz. Çok yönlü bir hizmet binası olacak. İçinde toplantı ve konferans salonlarının yer aldığı, kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği Ortahisar'ımızı en güzel şekilde temsil edecek bir hizmet binası inşa ediyoruz. Tabii bu alanda kaymakamlık binamız da yapılıyor. İlçe merkezinin tam ortasında bulunan bu alan bittiğinde şehrimizde Meydan Parkı'na alternatif yeni bir cazibe alanı oluşacak. Projemizin ilerleyen safhalarında şu anda kapanmış durumda olan Zağnos Deresi'ni tekrar yüzeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Burada bir meydan yapmayı düşünüyoruz. Ticaret ve konut alanları, sosyal donatı ve yeşil alanlar olacak. İnşallah projemizi ilerleyen yıllarda Ticaret ve Sanayi Odasına kadar genişleteceğiz. Diğer taraftan Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı kapsamında yapılacak olan ticaret ve konut alanlarını da ihaleye çıkardık ve inşaat hızla sürüyor. Sosyal donatı alanları, Zağnos Deresi'ni temsilen yapacağımız su havuzuyla birlikte çok güzel bir mekân olacak.”

EKOPARK, ORTAHİSAR’IN HEM YAZ HEM KIŞ BAHÇESİ

“Ekopark, vatandaşlarımızın yaz kış uğrak mekânı hâline geldi. 12 bin m2'lik alana kurulu olan parkımız vatandaşlarımızın yeni dinlenme ve eğlenme mekânı oldu. Buraya gelen vatandaşlarımız her fırsatta böyle bir projeyi yaptığımız için teşekkürlerini iletiyorlar. Memnun bir şekilde buradan ayrılıyorlar. Parkımızla birlikte sahile canlılık ve hareketlilik geldi. Yeşille iç içe cıvıl cıvıl bir mekân... İçinde her yaş grubundan insana hitap edebilecek üniteler var. Çocuklar burada çevreyi, toprağı ve bitkileri tanıma fırsatı bulacak. Yalın ayakla gezilen bir yürüyüş yolu var. Burada direkt toprakla temas ederek negatif enerjimizi üzerimizden atıyoruz. Özellikle çocukların çok rağbet ettiği bir alan oldu. Yaşlılarımızın da burada rahatlıkla dinlenebileceği ve sohbet edebileceği ahşap oturma kulübeleri var. Uzun boylu çam ağaçları arasında kafanızı dinlendirebileceğiniz orman havasında bir alan. Diğer yandan gençlerimiz için de bir buluşma noktası ve keyifle zamanlarını geçirebilecekleri bir yer olma özelliğine sahip. Parkımızın içinde yürüyüş yolları, havuz, ahşap oturma yerleri, büfeler, kamelyalar ve bir adet serender yaptık. Çok güzel, insanı içine çeken ve yılın her zamanı canlı kalabilecek bir yer oldu.”

YOLLARIMIZI STANDARTLARA UYGUN HÂLE GETİRDİK

“Bunların dışında Ortahisar ilçemizde altyapı anlamında bütün yollarımızı betonuyla, asfaltıyla yüzde 95 oranında standartlara uygun hâle getirdik. İlk defa kuru beton tekniğiyle şehrimizde beton yol çalışması yaptık. Asfalta göre maliyeti daha ucuz ve daha uzun ömürlü olması nedeniyle kırsal mahallerimizde bu metodu kalıcı hâle getirmeyi planlıyoruz.”

KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLER

“Ortahisar'ımızın her anlamda kendine yetebilmesi için kültürel ve sanatsal etkinliklere de destek veriyoruz. Devlet Opera ve Balesi’ni şehrimize getirdik. Verdikleri konserler çok büyük rağbet gördü. Sanata ve kültürel faaliyetlere yönelik ciddi bir talebin olduğunu görüyoruz. Meslek edindirme ve kültür-sanat kurslarımızdan her yıl 100'lerce öğrenci sertifika alıyor. Diğer yandan üniversiteye hazırlık kurslarımızdan çok sayıda öğrenci lisans programlarına yerleşiyor. Yani kültürel, sanatsal ve eğitimle ilgili bütüncül bir yaklaşımla belediyecilik hizmetlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Hiçbir alanda geri planda kalmak istemiyoruz. Bunlar zaten bir şehir için birbirini tamamlayan ve bir şehri var eden unsurlar. Netice itibarıyla bir kentin ihtiyaçları ne ise bunları yerine getirerek Ortahisar'ımızın adını bütün Türkiye'ye duyuracağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.