BİZ NE ARA BÖYLE OLDUK

Kazanın ardından sosyal medyadaki nefret söylemine hukuki mücadele başlatılacak. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, AA muhabiri Nişancı'nın haber takibi yaparken uçuruma düşerek kaybolması sonrası, sosyal medya ve internet yoluyla "nefret" ve "hakaret" suçu işleyenler hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını bildirdi. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Abdulkadir Nişancı'nın dünyanın en zorlu yollarından birini açma çalışmalarını takip ederken, Derebaşı Virajları'nda bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma yuvarlandığı hatırlatıldı.

"Meslektaşımız Abdulkadir Nişancı kardeşimizin sağ salim bulunup aramıza dönmesini diliyoruz." denilen açıklamada, seferber olan AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekiplerine başarı, Anadolu Ajansı'na geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

"SOSYAL MEDYADAKİ NEFRET SÖYLEMİ..."

"Abdulkadir Nişancı, zor şartlar altında görev yaptığı esnada, geçirdiği kaza hepimizi derinden üzerken, bazı kendini bilmezlerin sosyal medyada nefret söylemine sarılarak; hakaret, düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlediğini tespit etmiş durumdayız." değerlendirmesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bilişim komisyonumuzun yaptığı inceleme sonucunda, sosyal medya ve internet yoluyla 'nefret', 'hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama' suçunu işleyenler hakkında hukuki mücadele başlatacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kazanın ardından sosyal medya ortamlarından bazı kullanıcıların ürettiği ve yaygınlaştırdığı nefret söylemi, ifade özgürlüğü değil, hoşgörüsüzlük, önyargılardan beslenen vicdansızlık, insan haklarına ihanet ve insanlığa düşmanlıktır. Çevirim içi olan bu düşmanlığa karşı hukuki haklarımızı kullanmak en tabii hakkımızdır."

İŞTE O PAYLAŞIMLAR....

Haber takibi yaparken Bayburt-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı’nda uçuruma yuvarlanıp kaybolan AA Muhabiri Abdülkadir Nişancı’ya sosyal medya müdavimleri nefret kusuyor. Nişancı’nın paylaşılan acı haberine sosyal medyada; “Vallahi aklıma ilk gelen gebermiştir inşallah”, “Ölmüş mü, ölmediyse gömün gitsin”, “Bu işin fıtratında var Allah'ın bir bildiği vardır yoksa niye düşsün bu mübarek günlerde”, “En başındaki düşseydi bir rakı içilirdi üzerine.” yorumlarında bulunuldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105