BU MAĞDURİYET GİDERİLMELİ...

BERNA KURT (32), 13 yaşında geçirdiği omurilik ameliyatı sonucu felç kadı. 19 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Kurt’a devlet tarafından yapılan bin 200 TL’lik yardım ailesinin yüksek geliri olduğu gerekçesiyle kesildi. Kızının yüzde 96 engelli raporunu gösteren baba Süleyman Kurt “Benim bir sürü borcum var. Maaşımdan direkt kesiliyor. Bakım ücreti kesildi. Çok mağduruz.” dedi. Kurt’un avukatı İbrahim Keskin “Hukuken maalesef yapacak bir şey kalmadı. Bu konuda çok vatandaşımız mağdur.” dedi. 13 yaşında geçirdiği omurilik ameliyatı sonucu felç kalan Berna Kurt (32), 19 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olarak yaşıyor. Kurt’a devlet tarafından yapılan bin 200 TL’lik yardım ailesinin yüksek geliri olduğu gerekçesiyle kesildi. Baba Süleyman Kurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve yetkililere seslendi.

BAKIM PARASI KESİLDİ

Kızının 1999 yılında geçirdiği omurilik ameliyatı sonucu felç kaldığını belirten Baba Süleyman Kurt “Ameliyattan önce kızım okula gidiyordu. Ameliyatta sinirlerine dokunulduğu için felç kaldı. Doktoru ve hastane hakkında suç duyurusunda bulunup, tazminat davası açtık. Mahkeme uzun bir süreç sonunda doktorun kusurlu olamadığına karar verdi. Doktor davadan beraat etti. Devlet kızım için bana 10 yıldır bin 200 TL bakım parası veriyordu. O bakım parası kesildi. Gerekçe olarak da yüksek gelirli olduğum gösterildi.” dedi.

SOYLU’YA SESLENDİ

Bir sürü borcu olduğunu ve bu yüzden maaşına el konulduğunu belirten Kurt “Kızım için bez kullanıyoruz. Yemesi, içmesi özel bir bakım gerektiriyor. Ben emekliyim eşim ev hanımı. Belli bir bakım gideri var ve ben bu ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Tekrar bu yardım parasının verilmesini istiyorum. Buradan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya sesleniyorum! Araştırsınlar ben zaten maaşımı alamıyorum. Bakım ücreti de kesildi. Çok mağdur olduk.” diye konuştu.

BU KONUDA BİRÇOK VATANDAŞIMIZ MAĞDUR

Berna Kurt’un Av. İbrahim Keskin “Berna’nın davası 2008 yılında sonuçlandı. Danıştay’a gitti. Anaya Mahkemesi’ne gitti. Hukuken maalesef yapacak bir şey kalmadı. Şimdi de babaya yapılan yardım kesildi. Aslında bu konuda çok vatandaşımız mağdur. Evin geliri kişi sayısı ile bölünüyor, bin 300 TL’den fazla çıkarsa yardım kesiliyor. Ama bu insanların özel bir durumu var. Bakımını annesi yapıyor. O olmazsa sırf bakım ücretine yetmez. Bu fiyatın üste çekilmesi gerek. Babanın borçlarına karşı maaşına zaten el konulmuş. Mevzuatta bir düzenlemeye gidilmesi gerek.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105