Bulunan tedaviye yeşil ışık

Ödülünü Eren Bülbül’e ithaf eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Koronavirüs tedavisini konuştu.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ DE YOLDA

Tüm dünyayı kasıp kavuran, ülkeleri altüst eden Çin kaynaklı Koronavirüs salgını için Türkiye’den umut aşığı geldi. Koronavirüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, tedavinin onaylandığını, kök hücre tedavisinin ise yolda olduğunu duyurdu.

KORONAVİRÜS  İÇİN ÇALIŞIYORDU

Bir süredin Kovit-19 üzerinde çalışan Türk doktor Prof. Ercüment Ovalı, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Geliştirdikleri tedavinin Sağlık Bakanlığınca onaylandığını aktaran Ovalı, “Ve Kovid19 immun plasma ve tedavisi onaylandı Kök hücre ise yolda..." dedi. Tüm dünyayı kasıp kavuran, ülkeleri altüst eden Çin kaynaklı Koronavirüs salgını için Türkiye’den umut aşığı geldi. Koronavirüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, tedavinin onaylandığını, kök hücre tedavisinin ise yolda olduğunu duyurdu. Koronavirüs tedavisi üzerinde bir süreden bu yana çalıştığı bilinen Türk doktor Prof. Ercüment Ovalı, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Geliştirdikleri tedavinin Sağlık Bakanlığınca onaylandığını aktaran Ovalı, “Ve Kovid19 immun plasma ve tedavisi onaylandı Kök hücre ise yolda..." dedi.  

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturan Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı 'Yılın Bilim Ödülü' ödülünü şehit Eren Bülbül'e ve Afrin'de teröre mücadele veren Mehmetçik'e adamıştı. Ödülünü alırken Eren Bülbül, Şehit Astsubay Ferhat Gedik ve Afrin'deki askerimiz adına aldığını açıklayan Ercüment Ovalı, ödül aldığı haberini aldığında çok duygulu olduğunu söylerken, "O gün bir çocuk evinin önünde vurulmuştu. Onu korumak için bir astsubay üzerine kapanmış ve üzerinden 41 kurşun çıkmıştı. Ödül haberini verdikten sonra ben bu ödülümü Eren Bülbül'e, bu şehit astsubayıma ithaf ediyorum." dedi. Kendisini ödül törenine getiren sebebin ödül almak olmadığını söyleyen başarılı bilim insanı "Tabii ki önemliydi ama eğer bu yazım yüz bin defa paylaşılınca aslında aldığım ödülden herkesin haberi olur. Dolayısıyla ben Eren Bülbül'ün ailesine, o şehit astsubayımın ailesine ve de şuanda Afrin'de olan Türk çocuklarına selam ediyorum." şeklinde konuşmuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
ErenAfrinKoronavirüsOvalı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.