Can kaybı var mı?

Peş peşe açıklamalar

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremler ekranına yansıyan verilere göre Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu. AFAD verilerine göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 18:09'da yine aynı bölgede 4.7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ekiplerimiz bölgeye sevk edildi, süreci yakından takip ediyoruz" derken Bingöl Valisi Kadir Ekinci de "Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda" dedi. İçişleri Bakanı Soylu: Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü önce 5,9 sonra ise 5,8 olarak duyurdu. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş, Trabzon, Gümüşhane ve Elazığ gibi illerde de hissedildi. Saat 17.34'te de 4,5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

BAKAN SOYLU: BİR GÜVENLİK KORUCUSU GÖÇÜK ALTINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ''Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar Jandarma Karakol Komutanlığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2'si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.''

Anahtar Kelimeler:
BAKANAFADKurumKARLIOVA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105