CİNAYETİ İŞLEYEN TÜRK ÇIKTI

Hollanda'da Utrecht kentinde 3 kişiyi öldüren 9 kişiyi yaralayan Türk kökenli 37 yaşındaki Gökmen Tanış yakalandı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Hollanda'daki saldırıyı faili kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz" dendi. Şüpheli saldırganın Kayseri’de oturan babası Mehmet Tanış, "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" dedi

POLİS: 37 YAŞINDAKİ GÖKMEN TANIŞ YAKALANDI

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce DEAŞ'la bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi. Şehirdeki okullar tatil edilirken, camiler de kapatıldı. Polis, halktan meydanları ve ana caddelere çıkan yolları açık tutmasını istedi. Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Bölgenin üzerinde helikopterlerin de uçtuğu belirtiliyor.
 

DIŞİŞLERİ: KINIYORUZ
 

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın Utrecht kentinde meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadı.  Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Hollanda’nın Utrecht kentinde bugün (18 Mart 2019) meydana gelen saldırıyı, faili kim olursa olsun ve hangi saikle gerçekleştirilmiş olursa olsun şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı karşısında Hollanda halkı ve hükümeti ile dayanışmamız tamdır” ifadelerine yer verildi. 

GÖRGÜ TANIĞI: BÜYÜK KAOS VARDI

Bölgede yaşayan ve olaya tanık olan Jimmy de Koster, RTV Utrecht televizyonuna verdiği demeçte, "Yerde bir kadın yatıyordu ve 'Ben bir şey yapmadım' diye bağırıyordu. Kaos vardı. Olay gerçekleştiğinde işten dönmüştüm ve trafik ışıklarında bekliyordum. 20-25 yaşları arasında bir kadının düştüğünü gördüm. Sonrasında üç el silah sesi duydum. Dört adam yerdeki kadına hızlı bir şekilde gidip onu uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından tekrar silah sesleri duydum. Büyük kaos vardı" ifadelerini kullandı.

GÖKMEN TANIŞ'IN BABASI KONUŞTU

Hollanda'nın Utrecht kentinde 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Türk kökenli Gökmen Tanış'ın Kayseri'de oturan babası Mehmet Tanış konuştu. Baba Tanış, "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" dedi. Baba Tanış, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105