Çöp tesisini yol keserek protesto ettiler!

Trabzon’un Sürmene ilçesinde çöp tesisini istemeyen vatandaşlar, yolu kapatarak tesisi protesto etti. Trabzon ve Rize illerinin çöp sorununu çözmek için oluşturulan Trabzon Rize Katı Atık Birliği (TRAB-Rİ-KAP) kapsamında Sürmene ilçesine bağlı Kutlular Mahallesi'ndeki  çöp tesisini yöre halkı protesto etti. “Çamburnu çöplüğü dağları aşıyor, sabrımız taşıyor” yazılı pankart açan vatandaşlar, araçlarıyla yolu ulaşıma kapattı.

Mahalleliler adına açıklama yapan Gökçe Erhan, Çamburnu’nda dereler ve denizlerin her gün daha fazla kirletildiği, doğanın suya erişiminin daha fazla engellendiği bir zamandan geçtiklerini söyledi. Açıklamanın ardından bir süre yolu trafiğe kapalı tutan yöre halkı daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.