CORA TEPKİ GÖSTERDİ

THY’nin Trabzon’a yönelik fahiş bilet uygulaması devam ediyor. THY’nin Trabzon’a yönelik uygulamasından rahatsızlığını her platformda dile getiren AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora “THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüştüm. Böyle bir durumun kesinlikle olmadığını söyledi. ‘Biz bu durumu inceleyeceğiz size dönüş yapacağız’ denildi. Halen kendisinden dönüş bekliyoruz.  Durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ile de paylaştık.” dedi.

THY’NİN UYGULAMASI RAHATSIZLIK VERİCİDİR

THY’nin bilet uygulamasının rahatsızlık verici derecede olduğunun altını çizen Milletvekili Cora “2 hafta önce biletin sorgusunu internet üzerinden yaptığımızda fiyatın 500 TL olduğunu, bu rakamların anormal olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini her platformda söylüyoruz. Özellikle hem bilet fiyatlarını yüksek olması hem de yüksek olmasına rağmen sefer sayısında yaşanan aksaklıklar yolcular tarafından sıkça şikâyet konusu olup dile getirilmektedir.” diye konuştu.

SADECE BİLET DEĞİL UÇAKLAR DA SORUN

Sefer sayılarında ve uçak boyutlarında da sorunlar yaşandığına dikkat çeken Cora, şöyle devam etti: “Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması ve sefer sayısında sorun yaşanması noktasında görüşmelerde bulunduk. Bir talep varsa bunun karşılanması gerekiyor. 70. sıradaki bir yolcunun bekletilmesinin THY’nin prestijine uygun olmadığını söyledik. Bu kadar sayıda yedek yolcu talebinin olduğu yerde bunun ek seferlerle telafi edilmesi gerektiğini ifade ettik.” dedi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile yaptığı görüşmede bilet fiyatlarının makul sayılamayacak ölçüde pahalı olduğunu söylediğini belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora “2 hafta öncesinden bilet ayırtılmış olsa dahi bu fiyatların Türkiye’deki diğer seferlerle karşılaştırıldığında yine çok üzerinde ve pahalı olduğunu söyledik. Böyle olmadığı ve bir yanlışlık olduğu ifade edildi. Bu durumu görüşüp bize döneceklerini söylediler. Trabzon’da bu konuyla ilgili sorunun yakından takip edileceği ifade edildi. Buna rağmen bize herhangi bir dönüş yapılmadı.” dedi.

Süreci takip etiklerini belirten Cora “Sayın Cumhurbaşkanımıza da THY’nin Trabzon’a yaklaşımını ve bu durumdan duyduğumuz rahatsızlığımızı ifade ettik. İnşallah çözeceğiz. Trabzon’umuza yoğun bir ilgi ve talep var. Bu durumda Pegasus’un yaz dönemi seferlerini kaldırmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Ama ne olursa olsun bilet fiyatları çok yüksek, sefer sayısı sınırlı. Trabzon Havalimanına yolcu kapasitesi olarak baktığınız zaman kâr eden havalimanlarımızdan birisidir. Dolayısıyla yatırım yapılmaktan çekinilmemeli ürkek davranılmamalıdır. Gerekirse daha çok sefer düzenlemeli ve yolcu bilet fiyatlarının düşürülmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Şikâyetleri ve itirazları üst mercilere ilettiklerini belirten Cora “Onlardan bir dönüş beklemekteyiz. Bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Ordu, Giresun havalimanlarının açılması oraya yolcu yönlendirme gibi bize şikâyetlerde geldi. Yaptığımız araştırmada böyle bir kasıt, yönlendirme olmadığını da düşünmekteyiz. Trabzon’da daha önceki rakamlar neyse aynıları korunmaktadır. Sadece Pegasus yaz aylarındaki seferini geri çekmişti. Onun bir aksaklığı vardı. Ama bizim talebimiz daha fazla sefer düzenlensin. Şu anda havalimanın mevcut kapasitesi daha fazla sefer düzenlenmesini kaldıracak düzeydedir.” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Salih CoraThyİlker Aycı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105