Corona virüse rağmen on binler törende buluştu

Belarus'tan olay son dakika görüntüleri!

Son dakika görüntüleri tam anlamıyla şoke edecek cinsten! İki farklı ülkeden iki şaşkına çeviren manzara! Belarus yine olay fotoğraflarla dünyanın gündemine düştü. Corona virüse rağmen hayatın hiçbir şey olmamış gibi devam ettiği Belarus'ta on binlerce insanın katıldığı askeri tören düzenlendi.Rusya'da ise onlarca savaş uçağı ve helikopter aynı anda havalandı, salgın 75 yıl sonra bir ilkin yaşanmasına yol açtı.

Dünya kamuoyu evlere hapsolmuşken Koronavirüs nedeniyle can kayıpları ve vaka sayıları yükselirken şoke edecek görüntüler ortaya çıktı.Corona virüs salgını 75 yıl sonra bir ilkin yaşanmasına yol açtı, dünyanın gözünü çevirdiği ülkelerden inanılmaz fotoğraflar geliyor. II. Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı kazanılan zaferin 75. yılını kutlayan Rusya'da, ilk kez başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da kimseler yoktu.

Rus lider Vladimir Putin'in tarihte ilk kez ertelediği törenlerin yerine, Zafer Günü'nde savaş uçakları ve helikopterler Moskova semalarında uçtu.Resmi törenin ilk adımı, Rusya lideri Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'nın dış duvarındaki Ebedi Ateş Anıtı'na çiçek koyması oldu.Maske takmadığı dikkat çeken Vladimir Putin'in tören sırasında askerlerle arasında mesafe bıraktığı göze çarptı.75 savaş uçağı ve helikopterin gösterisi ise, en ağır helikopter Mi-26'nın gökyüzünde görünmesiyle başladı.Moskova semalarında uçan diğer helikopterler ise Mi-8, Mi-35, Ka-52 ve Mi-28N vardı.Sahne alan ilk savaş uçağı A-50U oldu. Peşinden İl-76MD, Tu-95MS uzun menzilli bombardıman uçakları, Tu-22MZ stratejik savaş uçakları ve Tu-160 bombardıman uçağı izledi.

Rus ordusunun diğer savaş uçakları Su-30SM, Su-34, Su-35S, SU-24, MiG-29, Mig-31, Tu-22M3, AN-12, An Il-78, A Tu-160 da uçuş gerçekleştirdi.Rus medyası, Moskova semalarında uçan Mig-31'lerin Kinjal süpersonik füzeleriyle donatılmış olduğunu bildiriyor.Uluslararası haber ajansları, Kızıl Meydan'da geçen yıl ve bugün aynı açıdan çekilen kareleri servis ediyor.

Rusya lideri Putin, Zafer Bayramı konuşmasında "Manevi değeri asla değişmeyecek, bu bizim gururumuz. Zamanın onların cesareti, birliği, haysiyeti ve çelik gibi ruhu üzerinde hiçbir hükmü yoktur" deyip ekledi:"75 yıl önce, 9 Mayıs 1945'te Kızıl Ordu, 20. yüzyılın trajedisine son verdi, tarihteki en çetin muharebeyi zaferle tamamladı. Bu, tüm Sovyet halkı için adil, kahramanca ve fedakarcaydı.

Bu zafer, Nazizm'in sonunu getirdi, milyonlarca insana ölüm, keder ve acı çektiren bu korkunç gücü dağıttı. Savaştan çıkarılan dersleri hatırlıyoruz.Bir kez daha altını çizmek isterim ki, Rusya ordusunu ve donanmasını geliştirmeye yönelik tüm planlar hayata geçirilecek. Rusya Silahlı Kuvvetleri, en modern teçhizatla donatılıyor ve donatılacak.Yaşasın muzaffer halkımız, yaşasın Rusya'nın yiğit ordusu. Zafer Bayramınız kutlu olsun!"

Rus liderin konuşmasının ardından savaşta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Putin daha sonra, Devlet Başkanlığı Alayı'nın Zafer'in düzenlediği geçit törenini izleyip tören taburunu selamladı.

Anahtar Kelimeler:
AskerUçakBelarusRasya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105