Depremde 7 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Soylu: Depremde 7 vatandaşımız hayatını kaybetti

İran'daki depreme ilişkin vefat eden vatandaşlarımız var. Hataneye sevk edilen vatandaşlarımız da var. İran'da gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van'da da hissedilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu yaptığı son dakika açıklamasında;

"İran'da gerçekleşen depremin Van'da da hissedildiğini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğunu belirtmem gerekiyor. Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu.

7 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KEYBETTİ

Şu ana kadar 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Şu anda bakan yardımcılarımız bölgeye intikal ediyor. Valimiz de bölgede gerekli koordinasyonu sağlıyor. 5 yaralımız hastaneye sevk edildi. Enkaz altında kalanlar var" dedi.

SON DAKİKA! DEPREMİN BİLGİLERİ

Şoke eden sarsıntı İran'da sabah saat 08.53'te meydana geldi. AFAD 5.22 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.8, derinliğini 8.4 olarak ilan etti.

KERPİÇ BİNALAR YIKILDI

Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç binalar ve ahırlar yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar oluşurken, yaralıların olduğu öğrenildi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
IranVanUMKE
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.