Diyarbakır HDP binası önünde gerginlik

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti, 171'inci gününde de devam etti.

Normal seyrinde devam eden oturma eyleminde, partililerin binaya girerken aileler ile dalga geçmesi nedeniyle gerginlik yaşandı.Kendileriyle dalga geçilen aileler, HDP önünde "kahrolsun PKK ve HDP" sloganları atarak binanın camlarını kırdı. Yaşanan gerginliği orada bulunan güvenlik güçleri yatıştırdı.

"ÇOCUKLARIMIZI KAÇIRIYORLAR"

Yaşanan gerginliğin sebebi ile ilgili konuşan evlat nöbetindeki babalardan Şevket Altıntaş, "Burada bu öfkeyi kusmamızın sebebi 10, 11 ve 12 yaşındaki çocukları kaçırıyorlar. Bunla ilgili olarak sesimizi arası yükselteceğiz. Ben şunu sürekli söylüyorum, bu yalan değil, sözlerimizi yalan olarak nitelendiriyorlar. 10 ve 12 yaşındaki çocukları kaçırıyorlar bu insanlar. Bunlara artık bir dur diyelim, dur demenin zamanı geldi ve geçti bile” dedi.

Anahtar Kelimeler:
PkkDiyarbakırHdp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.