Ekopark’a görkemli tören

Ekopark’a görkemli tören

Trabzon'da yaklaşık 1,4 milyon liraya inşa edilen Ekopark, 20 Ağustos'ta görkemli bir törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Ortahisar ilçesinde 12 bin 300 metrekare alanda kurulan ve endemik bitki türlerinin yanı sıra aktivite alanlarının yer aldığı Ekopark açılış töreninde vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Beşirli’de yapılan açılış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri, Ayşe Sula Köseoğlu ile Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

521 PROJE ARASINDA 15.SEÇİLDİ

Göreve başladıkları tarihten itibaren, yoğun yapılaşmadan dolayı şehir merkezinde azalan yeşil alan miktarını arttırmak için yola koyulduklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Karayollarından devraldığımız 12 bin 300 metrekarelik alanda hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir şehirde yaşam sürmelerini sağlamak adına yeşili artırabilmek adına, dinlence alanları oluşturabilmek, çocuklarımızı toprakla ve yeşille buluşturabilmek adına biraz da içeriğini ekolojik özelliklerle donattığımız Ekopark'ımızın açılışını gerçekleştiriyoruz.”

Projenin, 2016 yılı Antalya EXPO fuarında ekolojik özellikleri de dikkate alınarak 521 proje arasından 15. Seçildiğini belirten Genç, projeyi hayata geçirebildikleri için çok mutlu olduğunu ifade etti. Genç “Bir taraftan bilimsel manada hizmet edecek olan biyolojik gölet, arı oteli, yağmur bahçesi, ahşap yürüyüş yolunu planladık. Hem çocuklarımız burayı gezerek, yaşayarak öğrensin, hem dinlensin istedik. Hamdolsun projemizi tamamladık. Şehrimize vatandaşlarımıza, hayırlı olsun. Projemizin hazırlanmasında büyük emeği olan Valimize ve Doka Genel Sekreterimize şükranlarımı arz ediyorum. Projemizin koordinatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Emrah Yalçınalp'e, meclis üyemiz Ufuk Hoş'a yapımcı firmamıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

SADECE BİR PARK İŞLEVİ GÖRMEYECEK

Projeye desteklerinden ötürü Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a teşekkürlerini ileten Başkan Genç,  açıklamalarını şu şekilde sürdürdü “Ankara'ya her gidişimde benden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çok değerli milletvekillerimize ve bu şehrin evladı olan aramızda olmasını çok arzu ettiğimiz çok kıymetli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya bütün projelerimize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu iş, ekip işidir. Bütün meclis üyelerimize, bütün siyasi partilerimize, belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Proje Etüd Müdürlüğü'müze çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İl Başkanımız Haydar Revi Bey'e ve Ortahisar İlçe Başkanımız Temel Altunbaş'a teşekkürlerimi iletiyorum. Çok güzel bir hizmet oldu. Ortahisar'ımıza hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Trabzon'da yeşille ilgili beklentilerin tam olarak karşılanmadığını belirten Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, bu parkın sadece bir park işlevi görmeyeceğini belirtti. Günnar “Ekopark anlamında çocukların eğitiminden, hayvanların da yaşam alanına kadar aynı zamanda da öğretici bir özelliği olan bir park. Bu vesileyle Ekopark'ta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehrimizde yeşil alan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu park da bu ihtiyaca cevap verecek çok önemli bir projedir" şeklinde konuştu.

TRABZON HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK

Başarılı bir projeye imza atan tüm teknik ekibe, emeği geçen herkese teşekkür eden Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, konuşmasında Ekopark'ın çevreci özelliğine dikkat çekti. Köseoğlu " Proje kentin yaşanabilir değerine katkı sağlayacak bir projedir. Parkımızın Trabzon'un turistik geleceğine katkı vereceğine inanıyorum. Hem de gelecek nesillerimizde çevre bilinci oluşturma adına önemli bir katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Trabzon'un her şeyin en güzeline layık olduğunun altını çizen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, bu felsefeyle yola çıkan yerel idarecilerin böyle hizmetleri ilçeye kazandırdığını söyledi. Yavuz “Bu güzel hizmetleri şehrimize kazandıran Ortahisar Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep bu güzel hizmetler için koşuyoruz. Değerli başkanımıza ve ekibine, kaymakamımıza, yerel idarecilerimize ve hususen Trabzon halkına çok teşekkür ediyorum” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, parkın turizme önemli bir katkı sağlayacağını belirtirken törenin sonunda Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Yücel Yavuz'a ve Doka Genel Sekreteri Onur Adıyaman'a plâket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105