EMEKLİLİĞİN NEDENİ BELLİ OLDU

Trabzon'da emekli olan Hakim Murat Aydın Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

HSK kararnamesi kapsamında iki yıl önceTrabzon’a tayin edilen Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkan Yardımcısı Hakim Murat Aydın, CHP’den Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olarak seçimlere girmek amacıyla başvuru yaptığını belirtti. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığına giderek Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusu yapan Murat Aydın sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Hakim Aydın, “2016 yılının Haziran ayında isteğim dışında Karşıyaka Hakimliğinden Trabzon’a gönderildiğimde, bazıları artık görevi bırakma vaktimin geldiğini, hakimlik mesleğini icra ederken yapmam gerekenleri yapamayacağımı, fikirlerimi açıklamak ideallerimi gerçekleştirmek için siyasetin içinde olmam gerektiğini söylediler. Onlara yargı içinde kalarak daha yararlı olacağımı, meslekte yapmam gereken şeyler olduğunu söylemiş ve Trabzon’a gitmiştim. İki buçuk yıla yakın sürede yapabildiklerimi yerine getirdim ve mesleğimi en iyi şekilde icra etmeye çalıştım. Zaman içinde gelişen olaylar benim artık meslekte kalmamı imkansız hale getirdi ve ben de hakimlikten ayrıldım. Hakimlik mesleğinden ayrılırken, bunun bir vazgeçme değil bir başlangıç olduğunu, ideallerimi hayata geçirmek ve topluma olan borcumu ödemek için yeni yollar bulmaya çalışacağımı söylemiştim.Türkiye’nin sembol şehri Karşıyaka’da örnek bir şehircilik anlayışı oluşturmak, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını en geniş biçimde hayata geçirmek için önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girmek amacıyla aday adaylığı başvurusu yapmaya karar verdim” diye açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
HSKHakimMurat Aydın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.