FETÖ OPERASYONLARI YENİDEN BAŞLADI

Operasyon haberleri peş peşe geldi! Çok sayıda gözaltı var

Adana merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY  soruşturması kapsamında polislikten KHK ile ihraç edilmiş 59 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 
Konya merkezli 29 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları iddiasıyla 80 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. 

FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında asker ve sivillerin de olduğu 20 kişinin yakalanması için Kocaeli merkezli 12 ilde sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.Örgüt yapılanması içerisinde zümre başkanı ve vekil olarak konumlandırılan, itirafçı mahrem imamların beyanları ve elde edilen dijital verilerden hareketle yürütülen çalışmalar sonucu 8 ilde operasyon gerçekleştirildi.  KHK ile polislikten ihraç edilen 59 şüphelinin adresine düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen bazı şüpheliler emniyete götürüldü.Polis ekiplerinin operasyonunun sürdüğü öğrenildi.

29 İLDE OPERASYON

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY yönelik soruşturmaları  devam ediyor.Bu kapsamda, daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel  ve bu personele "mahrem imamlık" yaptığı tespit edilen kişilerin verdiği ifadeler  doğrultusunda belirlenen 80 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerince, Konya merkezli 29 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon  başlatıldı. Şüphelilerin, TSK içerisindeki askeri personele "molla, genel müdür,  müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, asistan, gezici doktor, ser doktor,  doktor ve şehir dışı talebe mesulü" ve benzeri pozisyonlarda mahrem imamlık  yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Polis ekipleri tarafından zanlıların yakalanmasına yönelik başlatılan  operasyon sürüyor.

KOCAELİ MERKEZLİ OPERASYON

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 9'u aktif görevde olan 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 üsteğmen, 11 astsubay, 1 askeri okul eski öğrencisi ve 2 sivil 'mahrem abi' olmak üzere 20 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın arından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube(KOM) ekiplerince Kocaeli merkezli Ankara, İstanbulizmir, Antalya, Muğla, Düzce, Zonguldak, Kars, Hatay, Kayseri ve Adana'nın da aralarında olduğu 12 ilde şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. 

İZMİR'DE FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASI OPERASYON: 41 GÖZALTI

İzmir merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmada,  muvazzafların da aralarında yer aldığı 41 zanlı hakkında gözaltı kararı  çıkarıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik  "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandığı belirlenen 29'u muvazzaf 41  şüpheli hakkında yakalama kararı verdi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir,  İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir, Balıkesir, Kocaeli, Konya, Kayseri, Erzurum,  Ardahan, Manisa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi.Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105