GİRESUN’DA FINDIK  BİTİYOR MU?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TÜİK’in tarafından açıklanan nüfus verilerini değerlendirerek Giresun’da nüfusun azaldığına ve hızla yaşlandığına dikkat çekti. CHP’li Tığlı, Giresun’dan göç eden işsizlerin nüfusu azalttığını belirterek yakın gelecekte Giresun’da fındık tarımını sürdürecek kuşak kalmayacağı öngörüsünde bulundu.

TÜİK VERİLERİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

TÜİK’in açıkladığı nüfus verileri üzerinden memleketi Giresun’un nüfusunun azaldığını belirten CHP’li Tığlı, “TÜİK, 2019 yılında ülke nüfusunun 1 milyon 151 bin 115 kişi daha artarak toplam nüfusun 83 milyon 154 bin 997 kişiye ulaştığını açıkladı. Bu bir önceki yıla göre 54 kentte nüfusun arttığını, 27 kentte ise nüfusun azaldığını ortaya koyuyor. Giresun’un ise 5 bin 512 kişi azaldığını, kentin toplam nüfusunun 448 bin 400’e düştüğünü ve en yaşlı nüfus sıralamasında ilk üçte yer alıyor.” dedi.

“GİRESUN’DA FINDIK ÜRETECEK KİMSE KALMAYACAK!”

CHP’li Tığlı, Giresun’da iş imkânlarında daralma olduğunu belirterek, “Sanayi ve ticaretin, iş imkânının, üretim olanaklarının yüksek olduğu tüm kentlerde nüfus arttı. İş imkânı ve üretimin olmadığı ya da az olduğu kentlerde ise nüfusun göç nedeniyle hızla azaldı. Giresun’da daralan üretim olanakları ile birlikte sosyoekonomik gelişme her yıl düşmekte ve bunun yanında fındığa bağlı tarımsal üretimde yaşanan istikrarsızlık kentimizin ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Kırsalda ve köylerde artan yaş ortalaması ve genç nüfusun kenti terk etmesiyle birlikte Giresun’da yakın bir gelecekte fındık tarımını sürdürecek bir kuşak kalmayacaktır. Şu anda ki verilerde genç nüfus diye tabir edilenler ise okumak için başka illerden üniversitemize gelen öğrencilerin oluşturduğu kesimdir.” dedi.

“GİRESUN’DAN GÖÇ EDEN İŞSİZLER ORDUSU NÜFUSU AZALTTI”

Giresun’da ki sorunların çözümü için muhalefet tarafından dile getirilen önerilerin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Tığlı, “AKP’nin kentteki en üst temsilcisi konumunda olan yetkililer, ilk önce bu tabloyla yüzleşme cesaretinde olmalı ve sonrasında iktidarın propagandasını yapmaktan vazgeçmeliler. İktidar partisi mensuplarını ısrarla güzel bir tablo çizme gayreti içinde görüyoruz. Sorunu kabul edip çözümü tartışmak yerine Giresun ilinin yaşadığı her sorunu gizleme gayreti, çözüm üretmek yerine inkâr etme anlayışını görüyoruz. İktidar bahane üretmek yerine Giresun’da yaşanan göçü azaltmak için işsiz gençlerimize sahip çıkmasını ve istihdam olanakları sunmasını istiyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
FındıkMilletvekiliChpTuik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.