Güvenli Instagram kullanımı için ne yapmalı?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Instagram'ın güvenilir kullanılmasına ilişkin bilgilendirme yaptı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda kişisel verilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık olaylarına maruz kalınmaması için yapılması gerekenlere tek tek yer verildi.Instagram hesabının parolası en az 8 karakterden oluşması gerektiği belirtilen açıklamada, büyük ve küçük harf kullanılmalı, özel karakterler (-?,*) içermeli ve bu parola da kimseyle paylaşılmaması gerektiği hatıratıldı.

Instagram hesapları için güncel, iki adımlı doğrulama yönteminin kullanılması gerektiği  ve güçlü parolalı e-posta adreslerini tercih edilmesi gerektiği belirtilerek, ortak Wi-Fi ağları ile kişinin kendisine ait olmayan telefon veya bilgisayar kullanılmaması gerektiği belirtildi.

Ayrıca sosyal medya hesapları üzerinden telefonlara gelen aldatıcı mesajlara karşı da dikkatli olunmasını ve "Pandemi desteği" ya da benzer isimler adı altında oluşturulan sahte site ve uygulamaların, zararlı yazılım yükleme amaçlı olduğu anlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.