Hain saldırıyı planlayan terörist yakalandı

Hain saldırıyı planlayan terörist kıskıvrak yakalandı

Adana'da 3 yıl önce PKK terör örgütü yandaşlarının korsan gösterisi sırasında gruba müdahale eden çevik kuvvet polisi Mustafa Yeli'nin şehit edilmesi olayını organize ettiği belirlenen ve  23 yıl 3 ay hapis cezası alan kişi, terörle mücadele ekipleri tarafından yakalandı.

Bir grup terör örgütü yandaşı 6 Kasım 2016 tarihinde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu HDP’li 9 milletvekilinin tutuklanmasını bahane edip yaktıkları lastiklerle araç ve yaya trafiğine kapatıp korsan gösteri düzenledi. Polisin müdahalesi sonucu göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Bu sokakların birinden açılan ateşle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Yel şehit edildi. Silahı ‘Saddam’ lakaplı Sedat Şimşek’in kullandığı belirlendi. 6’sı tutuklu 30 kişi hakkında dava açıldı. 3 yıl süren yargılamanın ardından Sedat Şimşek çifte ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis, olayın bir diğer organizatörü Zeki Binici ağırlaştırılmış müebbet ve ‘kasten adam öldürme’ suçundan ise  29 yıl hapis cezası aldı. Aynı davada yargılanan 14 sanığa 6 ay ile 25 yıl arasında değişen hapis cezası verildi. Dava kapsamında yargılanan 14 sanık ise beraat etti.

Firari üç yıl sürdü

Yaşanan olaylarda polisi pusuya çeken grubu yöneten ve kanlı saldırının planlayıcısı olduğu belirlenen Faruk Dursun 3 yıl sonr ayakalandı. 23 yıl 3 ay hapse mahkum edilen ve hakkında ‘tutuklama kararı’ bulunan Dursun, yakalanması için kurulan özel ekip tarafından yapılan çalışmlar sonucunda suluca mahallesinde yakalandı. Polise molotofkokteyli attığı da tespit edilen Dursun, cezaevine konuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.