HAKAN PAŞA BURSA’YA ATANDI
PKK terör örgütene yönelik başaralı operasyonlar gerçekleştiren Jandarma Özel Asayiş Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu Diyarbakır Jandarma Komutanı oldu. Başoğlu’nun yerine Jandarma Asayiş Başkanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanı Ali ihsan Ersoy getirildi.
JOPER KOMUTANI DİYARBAKIR’A
Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait atama ve terfi kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Terfi ve atama kararları arasında Karadeniz Bölgesi’nde PKK terör örgütüne yönelik operasyonları başarıyla yürütün JOPER Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı’na atandı. Tuğgeneral Başoğlu, hem Karadeniz de hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde PKK  terör yönelik operasyonların başında yer alıyordu.
TEM KOMUTANI SAHAYA İNİYOR
 JOPER Komutana Mustafa Başoğlu’ndan boşalan göreve geçen yıl Giresun Jandarma Komutanı olan Terörle Mücadele Daire Başkanı Tuğgenaral Ali İhan Ersoy getirildi. TEM Daire Başkanlığı’na ise İstihbarat Başkanlığı İstihbarat Planlama ve Güvenlik Daire Başkanı Tuğgeneral Şakir Uslu getirildi. Bu arada bölgede terör örgütüne yönelik başarılı operasyonların mimarı olan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursa Jandarma Komutanı oldu. Saraç'ın yerine İzmir Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit getirildi.  Tümgeneralliği terfi eden Bursa Jandarma Komutanı ise Erzurum Jandarma Bölge Komutanı oldu. Bölgedeki PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda aktif rol alan Trabzon Jandarma Komutanı Halil Şen ise Tuğgeneralliği terfi etti ve görev yerinde kaldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.