Hani vefa nerede?

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Kıbrıs gazisi 67 yaşındaki Hüseyin Büyük, Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen dışarı çıkmak zorunda kaldı. İlacını yazdırmak için dışarı çıkmak zorunda olan Hüseyin Amca, önce zabıtayı aradı. Zabıta, 112’ye, acil serviste polise yönlendirdi. Poliste kendisine “Sen hastasın, durumun özel. Maskeni tak, yanına birini al. Bir araç tutup, git ilacını yazdır.” deyince, ne yapacağını şaşıran Hüseyin Amca, kimseye yakalanmadan ilacını gidip, tek başına yazdırdığını söyledi. Hüseyin amca, “Şimdi böyle durumlarla karşılaşırsam, ne yapayım? Dışarıda yakalansam 3 bin TL ceza yiyeceğim.” diyerek, kendisi gibi durumda olan yaşlılar için çözüm üretilmesini istedi.

Düzenli olarak kullandığını, ilacını almak için dışarı çıkmak zorunda olan fakat 65 yaş yasağına takılan Hüseyin B. önce zabıtayı aradı. Zabıta ekiplerinin kendisini 112’ye yönlendirdiğini belirten Hüseyin Amca, “Zabıta kendileriyle bir işim olmadığını söyleyerek beni 112’ye yönlendirdi. 112’yi aradığımda bana döneceklerini söyleyip kapattılar. Ve tam 1 saat 15 dakika sonra döndüler. Sağlık müdürüne ulaşamadıklarını belirtip beni polisi yönlendirdiler. Polisi aradım ve benim içim yapabilecekleri bir şey var mı, diye sordum. Polis memuru benim hasta olduğumu, özel bir durumum olduğunu maske takıp,  yanıma birini alarak dışarı çıkabileceğimi söyledi. Şaşırdım. Bende kimselere yakalanmadan gittim tek başıma ilacımı yazdırdım. Şimdi böyle durumlarla karşılaşırsam, ne yapayım? Dışarıda yakalansam 3 bin TL ceza yiyeceğim.” diyerek, kendisi gibi durumda olan yaşlılar için çözüm üretilmesini istedi.

Anahtar Kelimeler:
CezaZabıtaAmca
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.