HASTANE YOĞUNLUK GETİRECEK

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Akyazı Stadının batısına yapılacak olan Trabzon Şehir Hastanesi’yle ilgili konuştu. Hamzaçebi, “Stat, şehir hastanesi, karayolları bölümüne baktığımız zaman o hatta müthiş bir yoğunluk olacak. Yer aranıyorsa bunla ilgili çalışma yapılabilir. Biz de gerekirse destek veririz. Ancak kimse destek istemiyor.” dedi.

Hamzaçebi, “Akyazı stadı için görüşlerimizi olumsuz belirtmiştik. Stadın güney kısmında çatlaklar vardı. Heyelandan oluşmuş olabilir. Buranın dolguyla üzerine malzeme yükleyip stat bir de şehir hastanesi ve nüfus yoğunluğunu da düşünürsek bir yük oluşturacak. Zamanında zeminle ilgili sorun oluşturacağını belirtmiştik. Zemin etüt çalışmalarının yeterli olmadığını özellikle sondajların sığ kaldığını, zeminin derin sondajla tespit edilmediğini, yeterli jeofizik çalışmalarının yapılmadığını gördüm ve ifade etmiştim. Statta benim gördüğüm kadarıyla şuan bir sorun yok. Ancak genel yapısı itibarıyla bakıyorum.  Şehir Hastanesi yer kıtlığından dolayı oraya yapıldığını düşünüyorum. Dünyada da belki örnekleri vardır.” diye belirtti.

Hamzaçebi, “Biz hastane yapılmasına elbette karşı değiliz. Biz en uygun yere, en düşük maliyetle bir şey yapılmasını isteriz. Oda olarak amacımız her zaman bu olmuştur. Hastane her hangi bir ilçede de yapılabilir. Artık ilçeler ulaşım kolay. Alt yapı çalışmalarıyla beraber değerlendirilebilir. Akyazı’ya büyük bir hastane yapılacak. Haçkalı Baba Hastanesinin orada oluşturduğu trafik yoğunluğu var. Stat, şehir hastanesi, karayolları bölümüne baktığımız zaman o hatta müthiş bir yoğunluk olacak. Bize hastane için başka uygun yer yok denildi. Yer aranıyorsa bunla ilgili çalışma yapılabilir. Biz de gerekirse destek veririz. Ancak kimse destek istemiyor. Proje yapıyoruz. O projeyi düzeltmek için yıllarca uğraşıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Anahtar Kelimeler:
şehirHastaneProjeJeoloji
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.