HDP'de kongre günü

HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanları, Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi. Kayıtlı 1018 delegeden 838'i oy kullandı.

ÖCALAN'A SELAM YOLLADI

Kongrenin açılışında konuşma yapan Sezai Temelli, "Bu coşkunuz, bu sesiniz İmralı'ya, Öcalan'a ulaşmıştır" sözleriyle terör örgütü PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'a selam gönderdi.

"SAYENİZDE HEVAL SEZAİ OLDUM"

Temelli ayrıca, "Adaletsizlik ve sömürü düzeni olan kapitalizm bugün bir kriz içinde. Otoriterler bu krizi aşmak için savaşı dayatıyorlar. Dünyanın her yerinde buna direniyorlar. Başladığım bu yolda ben Sezai Temelli'ydim. Sizler sayesinde Heval Sezai oldum" ifadesini kullandı.

SEZAİ TEMELLİ'NİN YERİNE MİTHAT SANCAR

Kongrede Mithat Sancar, Sezai Temelli'nin yerine eş başkan seçildi.

Sancar, eş başkan görevini Pervin Buldan ile beraber yürütecek.

Kongrede, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mesajı okundu.

Avrupa Parlamentosunun bazı üyeleri ile yabancı siyasi parti temsilcilerinin kongreye gönderdikleri video mesajları izletildi.

CHP, GELECEK PARTİSİ VE YENİDEN REFAH PARTİSİ DE KATILDI

"Divan eş başkanı" Tulay Hatımoğulları Oruç, kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin ile çok sayıda siyasi parti ile STK temsilcisinin katıldığını, eski bakanlardan Ali Babacan'ın mesajının da ellerine ulaştığını söyledi.

İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede sözde "devrim şehitleri" anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Eş Genel Başkan adayları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile HDP milletvekilleri toplu olarak girdikleri salonda, katılımcıları selamladı.

ÖCALAN SLOGANLARI

Kongreyi yurt dışından da bazı davetliler izledi. Kongrede zaman zaman terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Bazı Avrupa ülkelerinin milletvekilleri ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri kürsüye davet edilerek, fotoğraf çektirildi.

Anahtar Kelimeler:
AvrupaKongreHdpMarş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105