Hollandalı siyasetçiden Türk polisine övgü

Hollandalı siyasetçiden Türk polisine övgü: ‘Yorum yok’ deyip paylaştı

Hollanda’da Özgürlük Partisi’nin eski üyesi siyasetçi Arnoud Van Doorn, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafla Türk ve Amerikan polisinin farkını gözler önüne serdi. Hollandalı siyasetçi, ırkçılıkla gündeme gelen Amerikan polisinin bir siyahiyi ezdiği kare ile Türk polisinin bir vatandaşı sırtında taşıdığı kareyi paylaşarak ‘Yorum yok’ yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde son günlerde daha da artan polis şiddeti ve ırkçılığını eleştiren Hollanda Özgürlük Partisi’nin eski üyesi ve Lahey Şehir Birlik Partisi Konseyi Üyesi Arnoud Van Doorn, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'yi gururlandıracak bir paylaşımda bulundu.

TÜRKİYE VE ABD FARKI
Hollandalı siyasetçi Doorn, ırkçılıkla gündeme gelen Amerikan polisinin bir siyahiyi ezdiği kare ile Türk polisinin bir vatandaşı sırtında taşıdığı kareyi paylaşarak 'Yorum yok' anlamına gelen 'No comment' sözünü yazdı. Doorn'un tweeti gururlandırırken Amerika'daki ırkçılığı, Türkiye'deki alçak gönüllülüğü gözler önüne serdi.

TOKAT EMNİYETİ PAYLAŞMIŞTI
Doorn'un paylaştığı fotoğraf Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılmıştı. Bir polis memuru ayağı kırılan bir kadının sırtında taşımasına dair fotoğrafı paylaşmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' da bu fotoğrafı paylaşarak "Bu fotoğraf her şeye bedel. Türk Polisi" yazmıştı.

2013'TE MÜSLÜMAN OLDU
Hollanda'da ırkçı ve İslam düşmanı politikacı olarak tanınan Geert Wilders'ın parti arkadaşı Arnoud Van Doorn 2013 yılında Müslüman olmuştu. Doorn, İslam dinini seçtiğini Twitter üzerinden duyururken, "Hayata yeni bir başlangıç yaptığını" söylemişti. Doorn Twitter'dan kelime-i şehadet getirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105