İki Ülkeye Uçuşlar Durduruldu

İran ve Afganistan'a uçuşlar yeniden askıya alındı

Türkiye Ulaştırma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine İran'la uçuşlar karşılıklı olarak durduruldu. Ulaştırma Bakanlığı ayrıca Afganistan uçuşlarının da koronavirüs tedbirleri kapsamında durdurulduğunu açıkladı. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Şubat ayından beri askıda olan ve geçtiğimiz günlerde yeniden başlayan İran-Türkiye uçak seferleri, yeniden durduruldu.

İran Havayolları Birliği Sekreteri Maksud Esedi Samani, durdurma talebinin Türkiye Ulaştırma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı´nın isteği üzerine alındığını bildirdi.Kararın, gece saat 00:00 itibarıyla yürürlüğe konulduğunu söyleyen İranlı yetkili, daha önce satılan biletlerin iptal edildiğini aktardı.

Seferlerin askıya alınma nedeni açıklanmazken, İran´da yeniden artışa geçen koronavirüs salgının alınan kararda etkili olduğu düşünülüyor.Bunun yanında ayrı bir açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İran ve Afganistan'a yapılan uçuşların koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye tarafından askıya alındığını duyurdu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105