İŞKENCE İDDİALARI...

Korkunç iddia... İşkence yaptırdı...

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, geçen yıl "rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele" iddiasıyla ülkesindeki  üst düzey isimlere düzenlettiği operasyonda, gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddia edildi.

ABD'nin NBC News kanalı, ismini açıklamadığı eski ABD istihbarat  yetkililerine dayandırarak  yayımladığı haberde, Prens bin Selman'ın geçen sene düzenlettiği operasyonda, çok sayıda üst düzey isme işkence yapıldığı ileri  sürüldü. Haberde, yapılan operasyon dahilinde 11 prens, 4 bakan, onlarca eski  bakan ve iş adamının, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındığı, bu  süre zarfında bu isimlere psikolojik ve fiziksel işkence uygulandığı belirtildi.Operasyonun "şantaj yapmak ve güç elde etmek için" yapıldığı  kaydedilirken, "Gözaltına alınan kişilere zor kullanıldı ve işkence yapıldı."  ifadeleri yer aldı. Haberde, bin Selman yönetiminin, gözaltına alınanlara işkence  yapıldığı iddialarını reddettiğine ve Suudi Arabistan'ın Washington'daki  büyükelçiliğinin ise konuya ilişkin soruları  bıraktığına yer verildi.

TRUMP'IN DAMADI GİZLİCE GİTMİŞTİ

Suudi Arabistan'da yapılan bu operasyondan önce ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in Riyad'a yaptığı gizli ziyaret  dikkati çekmişti.Kushner'in, gizli ziyarette bin Selman ile görüşmesi, Beyaz Saray'dan  ismi açıklanmayan kaynaklar üzerinden basına sızdırılmıştı. Bin Selman ismi son olarak 2 Ekim'de, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki  başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerine gündeme geldi.ABD'de özellikle Kongre üyeleri, Kaşıkçı cinayetinin, bin Selman'ın  haberi olmadan yapılmış olmasının imkansız olduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Washington Post gazetesi için  kaleme aldığı makalesinde, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrinin Suudi hükümetinin üst  kademelerinden geldiğini biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105