“Kadınların kararını tartışmaya açmam”

Geçen hafta itibarıyla kadın çalışanlara regl izni tanıyan Tunceli Belediyesi’nin kararını, Belediye Başkanı Maçoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki belediye başkanlığı döneminde başta kooperatif üretimi olmak üzere icraatlarıyla dünya çapında tanındı. Son seçimlerde Tunceli Belediye Başkanı seçildi. Göreve geldikten sonra geçen hafta belediyenin kadın çalışanlarına ayda bir gün regl izni tanıdı. Maçoğlu’na göre bu, ne pozitif ayrımcılık ne de bahşedilen bir ayrıcalık: “Benim değil, Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun aldığı bir karar bu. Kadın arkadaşlarımız bunu bir ihtiyaç olarak görmüş ve bu yönde karar vermişse, ben bunu hak mıdır değil midir diye tartışmam.” Maçoğlu’yla bu kararın perde arkasını, kadın haklarına yaklaşımını, kendisine artık “Feminist Başkan” deyip diyemeyeceğimizi konuştuk.

Sizi Ovacık’taki kooperatifle tanıyoruz ama şimdi de regl izni geldi. Bu karar nasıl alındı?

Aslında üretim meselesinden başlarken, tüm canlıların eşit şekilde yararlanacağı gıda üretimini hedeflemiştik. Bu da, kadına, erkeğe, hayvana, bitkiye, canlı olan her şeye hizmet. Bu hizmet, sosyalist bir anlayışın ürünü. Yerel yönetimlerin buradaki rolü, birlikte emek veren insanların yönetimde söz sahibi olabilmesini getirir. Regl izni de, belediye meclislerimizden Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun aldığı bir karar. Benim aldığım bir karar değil. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105