Kangal köpekler şimdi de sınırları koruyacak

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından toplumsal olayların önlenmesinde kullanılan Kangal ırkı koruma köpekleri, şimdi de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  tarafından terörle mücadelede kullanılacak.Türk sınırları, dünyanın en iyi koruma köpekleri olarak kabul edilen Kangallara emanet edilecek. Zekası ile öne çıkan Kangallar, güçlü fiziki yapıları ile dikkat çekiyor. 2 kilometre görme menzili, 4 kilometre ise koku alma özelliğine sahip bu köpekler, teröristlere geçit vermeyecek.

TERÖRİSTLERE GEÇİŞ YOK

Geçtiğimiz yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından toplumsal olaylarında önlenmesinde kullanılmaya başlayan Kangalların, terörle mücadelede kullanılması için çalışma başlatıldı.

KANGALLARA ALARM GÖREVİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, özellikle sınır karakollarında görevlendirilmek üzere Sivas’tan Kangal yavruları alındı. Önümüzdeki süreçte eğitilecek bu yavrular, sınırlarda alarm görevi üstlenecek.

SIZMA GİRİŞİMLERİ ENGELLENECEK

Yaklaşan herhangi bir tehlikeyi 4 kilometre uzaktan kokusunu alarak hissetme ve 2 kilometre keskin görüş kabiliyeti sayesinde gelişmiş teknolojilere oranla çok daha etkin olacağı tahmin edilen Kangallar ile olası sızma girişimlerinin, çok daha erkenden tespiti amaçlanıyor.haberturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.