Kayak Merkezi'nde çığ düştü

 Bir turist hayatını kaybetti

Erciyes Kayak Merkezi'nde pist dışına çıkan 3 Kanadalı turist, çığ altında kaldı. 2 bin 700 rakımlı bölgede vadiye indikleri belirlenen turistlerden ikisi araka kurtarma ekipleri tarafından kurtarılırken bir turistin ise cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden turist Michael Kreeft'in (45) Birleşmiş Milletler Koordinasyon Üyesi olarak Gaziantep'te görev yaptığı öğrenildi.Bir süre önce Gaziantep'ten Erciyes Kayak Merkezi'ne kayak yapmak için geldikleri öğrenilen 7'si yabancı uyruklu 9 turistten 3'ü Hisarcık Kapı bölgesinde çığ altında kaldı.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

2 bin 700 rakımlı bölgede turistlerin pist dışına çıkarak vadiye iniş yaptıkları sırada çığ oluştuğu belirtildi. İhbar üzerine olay yerine Erciyes A.Ş Arama Kurtarma ekibi ile AFAD, 112 ve JAK timleri sevk edildi. Kayseri İl Jandarma Komutanı Dr. Tuğgeneral Yüksel Yiğit'te bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarını yönetti.

BİR TURİSTİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Çalışmalarında 2 turist kar altından yaralı olarak kurtarılırken, Michael Kreeft (45) adlı Kanadalı turistin ise cansız bedenine ulaşıldı. Michael Kreeft'ın Milletler Koordinasyon Üyesi olarak Gaziantep'te görev yaptığı ve 3 günlüğüne kayak için Erciyes'e geldiği öğrenildi.Michael Kreeft'ın cansız bedeni kurtarma ekipleri tarafından kar aracına bağlanan sedye ile Tekir bölgesindeki kayak merkezine getirildi. Yaralı turistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken Michael Kreeft'ın cesedi Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105