KAZAN KAYNIYOR

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE İŞLER NASIL YÜRÜYOR?

Gözler Yüksek Seçim Kurulu’nda ve Türkiye yeniden İstanbul seçimlerine kilitlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları, YSK’nın yeni bir seçim kararı vereceğine kesinlikle inanmıyor. “YSK’nın bağımsız karar verebilecek bir kurum olduğuna inanıyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işler tamamen durma noktasında. Zira İmamoğlu’na yönelik müthiş bir direniş yaşanıyormuş. Bütün genel müdürlükler, genel sekreterlik ve yardımcılıkları, daire başkanlarının tamamı hiçbir talimatı duymuyor ve almıyorlar. Hepsi, “Seçim olacak. Dolayısıyla daha İstanbul netleşmedi” diyorlarmış. Yani bir anlamda YSK’nın kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünü de açmış olacak.

Türkiye’de herkesin İstanbul’da yeniden seçim olacak mı olmayacak mı? İddiası sürecinde günebakış gazetesinde de benzer iddialar yaşanıyor. günebakış çalışanlarının bir kısmı yeniden seçim olacağına inanırken, önemli bir kısmı yeniden seçime inanmıyor. Bakalım YSK ne karar açıklayacak?

***

MHP İL BAŞKANI TARIM KAYBEDİLEN YOMRA SEÇİMİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Cumhur İttifakı’na sımsıkı bağlı, ölçülerini belirlemiş bir çizgide yürüyor. İttifak’ın içinde farklı gelişmeler karşısına makul tavır sergiliyor. Yomra Belediyesi’nin kaybedilmesinin ardından Tarım’a atfen yayınlanan, “Biz Yomra’da AK Parti’yi uyardık” sözlerinin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Tarım, “Bu çirkin bir cımbızlama olur. Biz AK Parti ile bütün ilçeler üzerine görüşmeler yaptık” dedi. Tarım, Yomra konusu ile ilgili ise, “Genel Merkezimizden biri şehrin doğusundan biri batısından iki ilçe istedik. Batı’dan Şalpazarı zaten bizde idi. Doğu bölgesinden Yomra olabilir dedik. Ama olmadı Çarşıbaşı’nı verdiler. Yomra ile ilgili tüm anekdotumuz bundan ibarettir” dedi.

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZORLUOĞLU İŞÇİLERİ KUTLADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı. Zorluoğlu, “Büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine alın terleriyle büyük katkı sağlayan, özveriyle çalışan, üreten tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu anlamlı günün, hem işçilerimizin kendi arasındaki dayanışmayı hem de işçilerimizle diğer sosyal kesimler arasında diyalog ve işbirliğini geliştireceğine; ülkemizin huzur, barış ve istikrarına katkı yapacağına inanıyorum. Bu duygularla kamu- özel sektörde görev yapan tüm işçi kardeşlerime ve emeklilerine aileleriyle birlikte sağlık ve afiyet içerisinde mutlu bir yaşam temenni ediyorum.” dedi.

***

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ, 1 MAYIS İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, her zaman işçilerin yanında olduğunu kaydetti. Başkan Genç, “Ekonominin her noktasında emekçilerin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Türkiye’nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesi için çalışan emekçilerimiz bu toprakların en önemli sermayesidir.” dedi.  “1 Mayıs dünya işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günleridir, eğer bu bayramı kutluyorsak bu emekçi ve işçi sınıfının tarih boyunca verdiği bedeller sayesindedir.” diyen Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “ İşsizliğin giderek arttığı böyle bir dönemde emekçi kardeşlerimize destek olmak için sadece 1 Mayıslarda değil, her zaman yanlarındayız. Bizler de sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak, çalışanlarımızın ve emekçilerin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere işçilerin hak arayışları konusundaki girişimleri ve sendikal faaliyetlerini destekledik. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan belediyemizin fedakâr işçileri olmak üzere tüm işçi ve emekçi halkımızın bu anlamlı günlerini en güzel duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum.”

***

DEVLET BAHÇELİ İLE BİRARAYA GELEN KURUKIZ NE KONUŞTU?

Şalpazarı’nın MHP’li Belediye Başkanı Refik Kurukız, Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretleri arasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’de vardı. Ankara’da bir takım siyasi temaslarda bulunan Başkan Kurukız, bakanlıklar nezdinde ziyaretler gerçekleştirdi. Ankara’da Şalpazarı projelerinin takipçisi olan Kurukız, Bahçeli’yle de bir araya geldi. Başkan Kurukız “Önce ülkem ve milletim diyen, bilge lider, Genel Başkanım Sayın Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettik, elini öptük saygı ve hürmetlerimizi iletip, ilçemiz hakkında bilgi verip davet ettik. Şalpazarı’nın güzel insanlarına teşekkürlerimi ve selamlarımı ilet dedi” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.