Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Bayram tatili için gözler Kabine'de...

Milyonlarca işçi ve memurun gözü yarın Kabine Toplantısı'nda olacak. Asgari ücrete olası ek zam, memur ve emeklinin Temmuz ayı maaş iyileştirmeleri ele alınacak. Toplantıda, bayram tatilinin 9 güne uzamasına ilişkin kararın da verilmesi bekleniyor.Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün çok kritik kararlar alacak. 9 gün olması beklenen Kurban Bayramı tatilinin kaç olacağı, köprü otoyolların bayramda ücretsiz olması, asgari ücrete ara zam meselesi, Kamu çalışanlarının Temmuz maaşlarındaki artış gibi birçok başlık bugün Bakanlar Kurulunda gündeme gelecek. Merakla beklenen soruların cevapları için gözler Kabine Toplantısı'nda ve sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalarda.Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. İşte ele alınacak başlıklar;

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete olası ek artış toplantıdaki öncelikli başlık olacak. Zam kararı alınırsa, izlenecek yol haritası belirlenecek. Ayrıca enflasyon farkı üzerinde zam gündemine ilişkin değerlendirme de masada olacak.

KAMU ÇALIŞANLARINA YAPILACAK MAAŞ ZAM ORANI

Temmuz ayında kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerinde zam yapılıp yapılmayacağı da Kabine'nin gündeminde. 5 milyon 600 bine yakın memur ve emeklinin maaşlarındaki iyileştirme için yürütülen çalışmalar değerlendirilecek.Milyonların cevabını merak ettiği bir diğer soru "Kurban bayramı tatili 9 gün olacak mı?" Bayram ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü resmi tatili birleşecek mi? Nihai kararın Kabine Toplantısı'nda verilmesi bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Dikkatlerin çevrildiği haziran ayı son kabine toplantısının en önemli başlıklarından biri Kurban Bayramı tatili olacak. Başkan Erdoğan ve bakanların beklentileri değerlendirerek alacağı karar sonrası "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?" sorusu cevabını bulacak.Kurban Bayramı'nın normal şartlarda 4 gün olarak idrak edilmesine karşın Arefe gününün 8 temmuza denk gelmesi ve bayramın son günü ile yine resmi tatil olan 15 temmuz arasında sadece 2 günün olması gözleri 9 günlük tatil ihtimaline çevirdi. 13 ve 14 temmuz tarihlerinde memurların idari izinli olmasına yönelik bir karar çıkarsa bayram izni 9 güne çıkarılmış olacak.

BAYRAM TATİLİ İÇİN SON DAKİKA KARARINI BAŞKAN ERDOĞAN DUYURACAK

Kabinede Turizm sektöründeki beklentilerin de değerlendirilmesi ile nihai karar alınacak ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARIN ÜCRETSİZ OLMASI

Yine Kurban Bayramı tatili boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olmasına ilişkin de kararın Kabine sonrası açıklanması bekleniyor

KABİNE KARARLARINI BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Kurban Bayramı tatili başta olmak üzere kabine toplantısı kararları bizzat Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplantı sonrasında açıklanacak.Gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı Haziran ayının son kabine toplantısı olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105