MAHKEME ÇIKIŞINDA TEHDİT ETTİLER...

Trabzon’da kaldırımda yürüyen KTÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Hazırlık Sınıfı öğrencisi Sema Yönev’i ezerek ölümüne neden olan Suriyeli sürücü Abdul Hadi A.. yargılandığı mahkemede 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
DURUŞMADA KENDİNİ SAVUNDU
Trabzon'un Kalkınma Mahallesinde 4 Nisan 2018 tarihinde otogara gitmek üzere kaldırımda yürüyen Sema Yönev’i ezerek ölümüne neden olan 61 DT 056 plakalı kamyonetin sürücü Suriye uyruklu Abdul Hadi A., 1. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Aracı Ahmet Ç. adlı kişiden kiraladığını ve 10 gündür kullandığını belirten Abdul Hadi A., “Aracı kiralamadan önce saniyede bir ustaya gösterdim. Sıkıntı olmadığı için aracı kiraladım. Araç ile hurda topluyordum. Kaza yaptığım yerden birden çok geçtim. Kazanını olduğu gün, yokuştan inerken, aracın freni patladı. Sağ tarafta bulunan duvara yöneldim. Kaldırımda yürüyenleri görmedim. Kazanın ardından vatandaşların yardımıyla aracı yola çektik. Bu sırada yanımda bulunan Ahmet Zarık panikleyerek kaçtı. Ben Suriye’de büyük araç kullandım” dedi. Sanık aracı saniyede kime gösterdiğini hatırlamadığını belirterek, beraatini istedi.  
CEZASINDA İNDİRİM UYGULANDI
Duruşmayı sanık ve maktulün yakınları izledi. Mahkeme Başkanı Özlem Aksoy, sanığı diktkatsiz tedbirsiz sonucu bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezası cezalandırdı. Hakim Aksoy., sanığını duruşmada iyi hali nedeniyle cezasını 4 yıl 2 aya indirdi. Sanığın tahliye etmeyen hakimin kararına kızan Suriyeli aile, mahkeme koridorlarında Sema Yönev’in ailesine saldırmak istedi. Araya giren adliye polisi olaylar büyümeden önlemeyi başardı. 
ADLİYEDEN ÇIKIŞA İZİN VERMEDİLER 
Suriyeli aileyi adliyeden çıkaran polis, Suriyeli aile adliye önünden ayrılana kadar kazada kızlarını kaybeden Giresunlu aileyi koruma altına aldı. Polisin müdahalesi ile adliye önünden uzaklaştırılan Suriyeliler, araçlarıyla giderken tehdide devam ettiler. Yaşananlara isyan eden acılı baba Eyüp Yönev, “Kızımı okumaya gönderdim. Sigortasız araç sokaklar kol geziyor. Kimse görmüyor mu?” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KazaKtüMahkeme
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.