MERAK EDİLEN SORULARA CEVAP VERDİ

Murat Zorluoğlu, merak edilenler sorulara cevap verdi....

AK Parti Büyükşehir Beledye Başkan adayı Murat Zorluoğlu projeler ve Trabzon hakkında merak edilenleri cevapladı. basının karşısınha çıkan Zorluğul, sorulara cevap verdi.

BÜYÜKŞEHİR’E PERSONEL ALIMI ETİK Mİ?

Belediyelerde zorlu durumlar hariç ilave personel alınmamalı. İlave borçlanma yapılmamalı.. Daire başkanı ve üstü görevleri atamaları yapılmamalı. Gayri menkul, belediyenin taşınmazları satılmamalı.. Bunlar benim de etik bulmadığım hususlardır. Yapan belediye varsa bence doğru yapmamıştır. Bu kadar net. 

OTOGAR YAPILACAK MI?

Geçtiğmizi günlerde gittik derneğimizi ziyaret ettik. Onlarla konuştuk. Projelerimiz arasında ilk iki yılda tamamlamayacağımız projelerden biri otogar. Bunu söylüyoruz. 2 yıl içinde Trabzon’a daha modern bir otogar yapacağız” 

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MUHTAR ADAYI OLMASI DOĞRU MU?

Ben kaç kişi çalışıp muhtar adayı oldu bilmiyorum. Büyükşehir Belediyesinde çalışıp, büyükşehir belediyesinden maaş alan herkes aldığı o maaşın hakkını verir. Bu muhtarlık olur başka bir şey olur. Mesai saati nedir. O mesai saatini yapar. Onda sonra ki zamanlarda hobi olarak muhtarlık yapmak isterse yapabilir..

BELEDİYENİN BORCU NE KADAR BİLİNİYOR MU?

Resmi olarak borçları biliyorum. Ama piyasaya ufak tefek borçlar olabilir. Biz devraldığımıza sahip çıkarız. Bu konuda kimse tereddüt etmesin. Hukuk çerçevesinde olmak kaydıyla her türlü borcumuzun sahibiyiz. 

GANİTA BÖLGESİ VE PLAJLARLA İLGİLİ PROJELER NELER?

Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesi arasında tam bir koordinasyon sağlayacağız.  Ortahisar’da Akçaabat’ta yapacağımız projelerde daha yakın koordineli şekilde çalışmak şart. Bizim projelerimiz i hazırlarken ilçe belediye bakanları ile istişare ettik. Onlarda hazırlarken bizle istişare ettiler. Bunlardan bir tanesi de Ganita’daki düzenleme. O konuyu Ortahisar’a bıraktık. Bizde ona destek vereceğiz.  Denizle alakalı bir çalışmamız lazım. Alt yapı meselesini çözmemiz lazım. Şehir merkezinde denize insanlar girsin diyeceksek kanalizasyon meselesini çözmemiz lazım. Kanalizasyon arıtma meselesi varken hadi denize girin diyemeyiz. Bunu çözmemiz lazım.  eş zamanlı olarak şehrin denize girilebilir noktalarında bu imkanları sağlayacağız. Bunlar büyük projeler değil. Yer belirtmeye gerek yok. Büyüşehir ölçeğinde 3 – 5 plaj yapmak sorun değil. Öncelikle alt yapıyı çözmemiz lazım.

HALKIN KARŞI ÇIKTIĞI PROJELER.. 

Biz Meydan’da kabin kurduk. Üzerinde sizi dinliyoruz diye bir şey yazdık. “Trabzon için fikrim var projesi” Cumhurbaşkanlığının ana projesinden esinlendiğimiz Trabzon’a uyarladığımız halkın sesinin duyulması için etkili projedir..  Arzu edenler gelecekler, Trabzon için şehri için fikri olan ne varsa gelip orada söyleyecek. Dinleyeceğiz. Şuanda koyduk ama belediye başkanı seçildikten sonra daha atfedeceğiz. Eleştiri sonuna kadar hakları herkesin. Trabzon ile fikri olan varsa gelip söyleyecek. Biz belediyede kuracağımız ekipler orada ki projeleri değerlendireceğiz. Yapılan projede yoğun şikayet varsa elbette o değerlendirilecek. Eksikte bırakabilir. Doğru zannederek yanlış iş de yapabiliriz. Halkımız istemiyorsa niye yapalım. Ne zorumuz var bizim.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ ŞEHRE ÇEKEbİLİCEKMİSİNİZ?

Sadece üniversite değil, lise gençliği bizim için çok önemli. Yanılmıyorsam 65 bin civarında üniversite öğrencisi var. Liseyi kattığımızda 100 bini buluyor. Her 7 kişiden 8 kişiden bir tanesi öğrenci. Biz bu kesimi görmezlik gelemeyiz. Gençlere yönelik hizmetlere ağırlık vermeliyiz. Gençleri burada görmüyorum. Kalkınma Mahallesine gittiğimizde kafelerde vakit geçiren çok genç görüyoruz. Şehre niye gelmiyorsunuz diye sorduğumuzda “Ağabey ne yapacağız orada” bunun cevabın belediye olarak  bulmak zorundayız. Burada cazibe merkezleri oluşturmamız lazım. Bir tanesi Gülcemal, bir tanesi Moloz’da cam etrafında yapılacak geniş meydan. Burada gençlerimize, kadınlarımıza uygun alanlar oluşturmamız lazım. Disneyland tarzı mega lunapark bir tanesi.. Ama o yetmez. Şimdi biz gençlerimize gençlik merkezi sözü verdik. Gençlik Spor Bakanlığının da gençlik merkezleri var ama bizim önerdiğimiz ondan biraz daha farklı. Biz orada gençlerimize spor alanları oluşturmak istiyoruz. Sosyal medya meraklısı gençler için Youtuber odaları oluşturmak istiyoruz. Orada gençlerimizi hayata hazırlayacak çok çeşitli kurslar vermek istiyoruz. Müzik odaları oluşturmak istiyoruz.  Millet Bahçesinde buz pateni alanı..

ORTAHİSAR İLE BÜYÜKŞEHİR ARASINDA ÇEKİŞME OLACAK MI?

Trabzon çekişmelere kavgalara tahammül edecek şehir değil. Usandı millet. Çekişme kavgayla bir yere varılamayacağını bilen insanlarız. Biz sükûnetle karşılıklı iyi niyetle bu şehrin çok daha iyi yönetileceğine inanıyoruz.  Kanunlar var.. Yetkiler belli. Dolayısıyla burada sıkıntı yok. Herkesin görev alanı belli. Burada mesele, bir araya gelebiliyor musunuz? Aklınızı birleştirebiliyor musunuz? Ekiplerinizi koordine edebiliyor musunuz? Kaynakları bir araya getirebiliyor musunuz?  esas başarı bu. Kavgayı herkes yapar. Senin işin, benim işim.. Bu işin kolay tarafı basit tarafı. Biz kolaya seçmeyeceğiz.. Biz büyükşehir olarak veren taraf olacağız. Fikir, kaynak, yetki bakımından veren taraf büyükşehir olacak. Biz büyük aile olarak bu şehre en iyi hizmetleri kazandıracağız. Bizim dönemimizde kavga, gürültü olmayacak.

MUHALEFETİN SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM VAADİ VAR

 Trabzon’da ki su fiyatları büyükşehirler arasında makul seviyede.. Burada sorun eskiden köy olup sonradan mahalle olan yerlerde. Orada insanlar büyükşehir belediyesi hangi hizmeti getirdi de para istiyor. Burada mevzuatı mümkün mertebede vatanda lehine kullanacağız.  Suya indirim yapacağız diyenlere sormak lazım. Nasıl yapacaklar. Nasıl karşılaşacaklar. 

BELEDİYE İŞÇİLENİN ZAMLARI NE OLACAK?

Belediyede olanları değerlendiremeyiz. Onlarla ilgili mesele. Yetki meselesi olduğunu dolaylı olarak biliyorum. Ama o çözüldü sanırım. Yaklaşımımız şu. İşçi ve memurun özlük bakımından daha iyi haklara imkanlara kavuşmasıı bizi memnun eder. Biz orada bu insanlarla birlikte çalışacağız. Onların daha rahat yaşamaları performanslarına katkı yapar. Belediye imkanlarını maksimum düzeyde kullanmasını arzu ederiz. 

SİZİN SAYIŞTAY RAPORLARINIZDA SIKINTI VAR MI?

Sayıştay meselesi asılsız temelsiz iddiadır. HDP milletvekillerinin bölgedeki bütün kayyum belediyeleri için söylediği şeydir. Biz bunlarla ilgili cevaplarımızı bölgemizin bütün kayyum belediye başkanları olarak Sayıştay Raporları her sene her belediye için yapılır. Van ile ilgili yapılan Sayıştay raporlarında şahsımı ilgilendiren bir unsur yok. Tavsiye niteliğinde şeyler. Her hangi bir şekilde usulsüzlük, veya yolsuzluk biçiminde algılanması mümkün değil. Bunun bu şekilde kamuoyuyla paylaşılması HDP’lilerin yaptığı şeydir. Buradakini söylemiyorum Van’da kini söylüyorum. 

 MARAŞ CADDESİ YAYALAŞTIRILACAK MI? 

 Maraş caddesi şu haliyle yayalar için çok sevimli bir cadde değil. Bunu görüyoruz. Mutlaka Maraş Caddesine Ortahisar Belediyesiyle ilgili müdahale edeceğiz. Mutlaka yayalar lehine müdahale olacağını söylüyoruz. Yayaların orada daha rahat gezi alıp veriş yapacağı, korna gürültüsünden biraz daha ariz temiz Maraş caddesi arzu ediyoruz.

RAKİP ADAYLARIN BEĞENİLEN PROJELERİNİ YAPARMISINIZ? Ben lansmanda da söyledim. Renklerini koruyarak gelişen şehir diye tarif ediyorum. Sloganını öyle belirledik. Bütün renklerin kendine yer bulabildiği şehirdir. Bütün fikirlerin özgürce ifade edilebildiği, sadece ifade edilmeyip muhataplarında yankı bulduğu şehir olarak adlediyorum. Projeyi o yaptı, bu yaptı, benim için önemli değil. Şehre fayda sağlayacak proje varsa onu alıp uygularız

DOLMUŞLAR İÇİN DEPOLAMA ALANI BULUNACAK MI?

Siz eğer taksim yokuşunda orada tutmak istemiyorsanız o dolmuşlara uygun depolama alanı bulmak zorundasınız. Hadi buradan gidin deyip o mesele çözülmez. Onun için şoförler cemiyetiyle bir aradayız. Birlikte çözüm bulacağız.Hafif raylı sistem içinde düşünülmesi gerekir.  Doğu Batı istikametinde hafif raylı, belki şekil değiştirerek belki yer yer metroya dönüşerek, Doğu Batı istikametinde yolcu taşımacılığı sağlanacaktır. Etap etap düşünün. Bu batı ve doğuya doğru gelişecektir.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.