MESLEKTAŞI TUTUKLANDI CÜBBESİNİ HAKİME ATTI

Rize'de FETÖ üyesi avukatları tutuklayan nöbetçi hâkim N.Ö.'ye hakaret ve tehdit yağdırdığı iddia edilen Avukat H.P.’nin ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi. Hakkında dava açılan H.P.'nin 3 yıldan 7 yıla kadar hapsi ve kamu hizmetlerinden men’i istendi.

HAKARET VE TEHDİTLERİ SIRALADI

Rize Emniyet Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına aldığı ve adliyeye sevk ettiği bazı avukatlar hakkında nöbetçi hâkim N.Ö. tutuklama kararı verdi. Bu kararın ardından çılgına dönen H.P. cübbesini çıkararak kürsüye attı. Avukat H.P. ardından nöbetçi hâkime yönelik, "Dik durun, omurgalı olun. Ben de FETÖ'cüyüm. Beni de tutukla. Tutuklama talimatını kimlerden aldığını biliyorum. Bu devran döner." şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi.

SAVCI SORUŞTURMAYI TAMAMLADI

FETÖ/PYD üyesi olduğu iddia edilen avukatlara yönelik tutuklamaları gerçekleştirerek görevini yapan hâkime hakaret ve tehdit eden avukat hakkında başlatılan soruşturma başlatıldı. Olaya şahit tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından dosya en yakın adliye olan Trabzon'a gönderildi. Tutanak tutan polislerin hazırladığı dosyayı inceleyen savcı hazırladığı iddianameyi ağır ceza mahkemesine gönderdi. Mahkeme yapacağı inceleme sonrasında avukatın yargılanmasına karar vermesi durumunda dosyayı Rize'ye gönderecek. Bu arada H.P.'nin 3 yıldan 7 yıla kadar hapsi ve kamu hizmetlerinden men’i isteniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105