MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

MHP Akçaabat İlçe Başkanı  Adem Çelik “Biz  FETÖ’ye değil, Cumhur İttifakı’na destek veriyoruz. Ekim’in FETÖ’ye destek verdiği ispatlanırsa desteğimizi çekeriz” dedi.

MHP NE DEDİ?

AK Parti’nin Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Ekim’in 2013 yılında özellikle dershanelerin kapatılması yönünde ortaya çıkan tartışmalarda sosyal medya hesabından FETÖ’ye destek verdiği yönünde paylaşımlarının ortaya çıkması, tartışma yarattı. Konu Cumhur İttifakı’nda da tartışmalara neden oldu.

İSPATLANIRSA YOKUZ

Cumhur İttifakı’nın Akçaabat’taki ayağı MHP’nin İlçe Başkanı Adem Çelik ortaya çıkan tartışmadan bilgisi olduğunu belirterek “Dosyanın ispatlanması halinde AK Parti adayına destek vermemiz söz konusu olamaz. Biz Cumhur ittifakına destek veriyoruz, FETÖ’ye değil. FETÖ’ye destek verene destek vermeyiz” dedi.

Ekim bu paylaşımlar için ne dedi:

“2013 tarihli paylaşımlar tarafımdan yapılmıştır. Yapılan paylaşımlar dikkatlice incelendiğinde örgüte ait haber sitesinde FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in açıklamalarıyla dalga geçilmiştir. ‘Dersaneler konusunda geri dönmeyeceğiz’ linki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk olduğu canlı yayındaki ‘Dersaneler konusunda geri dönmeyeceğiz’ sözlerine aittir. Yani o dönem Başbakan olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları paylaşılmış ve dersanelerin kapatılmasına destek verilmiştir. Hayatımın hiçbir döneminde bu grupla ilgisi olmayan bir kişiyim.”

 CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu:

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat  İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, AK Parti’nin Akçaabat adayı Ekim ile ilgili tartışmalara girmeyeceğini belirterek “Ben o topa girmem. Tanımadığım, bilmediğim bir insan için yorum yapmam” dedi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi:

 ADAYIMIZIN ARKASINDAYIZ!

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,  Akçaabat Belediye Başkan adayları Osman Nuri Ekim’in arkalarında olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız, adayımızı açıklamıştır. Onunla yürüyoruz. Akçaabat ve Büyükşehir Meclis Üyeliği yapmış olan adayımız ile ilgili gerekli güvenlik soruşturması yapılmış ve sakınca görülmemiştir” dedi.Karadeniz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105