Mültecilere Yunanistan'dan insanlık dışı saldırı!

 Ses ve gaz bombaları, barikatlar...

Türkiye'nin İdlib'deki alçak saldırı sonrası sınırları açarak mültecilerin geçişine izin vereceğini duyurmasının ardından on binlerce mülteci Yunanistan ve Bulgaristan sınırına akın etti. Bazı mülteciler botla Yunan adalarına geçmeye çalışırken, Pazarkule Sınır Kapısı karıştı. Yunanistan sınıra önce otobüs çekti, yetmedi jiletli barikat kurdu, o da yetmedi ses bombası ve gaz bombası atıldı. Ancak mülteciler tüm zulme karşı Yunanistan sınırından geri adım atmıyor. Yunan polisinin yanı sıra komando ve özel harekat birlikleri de sınıra sevk edilmiş durumda... Sınırda yaşanan insanlık dışı anları A Haber canlı yayında görüntüledi. İşte Yunanistan sınırındaki son dakika gelişmeleri ve kaos görüntüleri...

Türkiye, İdlib'deki alçak saldırıya misli ile yanıt vermeye devam ederken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ardından mültecilerin Avrupa yolculuğu için sınır kapısı açıldı. Mülteci konusunda Türkiye'ye yeterli desteği göstermeyen Avrupa ülkeleri karar sonrası büyük panik yaşarken, Yunanistan ve Bulgaristan sınırı karıştı. Türkiye'den kara ve deniz yolu ile Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilerin sayısı on binler ile ifade ediliyor. En büyük hareketlilik ise Yunanistan - Türkiye kara geçişi olan Pazarkule Sınır Kapısı'nda yaşanıyor. Yunanistan mültecileri kabul etmemek için insanlıkdışı uygulamaları hayata geçirdi.

ÖNCE OTOBÜS ÇEKTİLER

Türkiye'nin kararı ile büyük panik yaşayan Yunanistan sınıra polis takviyesi yaptı. Sınır geçişine çare arayan Yunanistan kapıları kapatırken, sınıra otobüs çekerek mültecileri engellemeye çalıştı. Bu önlemin yeterli olmadığı görüldü.

SES BOMBASI VE GAZ BOMBASI İLE SALDIRDILAR

Yunanistan otobüsün çözüm olmadığını fark edince, sınırdaki yüzlerce mülteciye saldırdı. Saldırılara direnmeye çalışan mültecilere ses bombası atıldı. Geri adım atılmayınca gaz bombası fırlatıldı. Onlarca çocuk ve yaşlının da olduğu sınırda gaz bombası sonrası nefes almakta güçlük çekildi. Çocuklar insalıkdışı anları saniye saniye yaşadı.

YETMEDİ JİLETLİ TEL ÇEKTİLER

Yunanistan her hamlesinde mültecilerin büyük direnişi ile karşılaştı. Mülteciler zulme uğramasına rağmen sınırı geçmek için bekleyişini ve hamlelerini sürdürdü. Sınırdaki olayların çığrından çıkması sonrası Yunanistan sınıra jiletli tel çekti. Jiletli barikatlar da bölgeye sevk edildi.

ÖNLEMLER ARTTI, MÜLTECİLER GİDEREK ÇOĞALDI

Yunanistan mültecileri Türkiye'ye geri püskürmeye çalışsa da mülteciler dönmemekte kararlı. Çocukları ile birlikte bekleyen mülteciler bile Avrupa'ya gitme düşüncesinden vazgeçmiyor. Dün yüzlerce kişinin yüklendiği Pazarkule Sınır Kapısı'na bugün binlerce kişi yükleniyor.

YUNANİSTAN ÖZEL HAREKAT VE KOMANDOLARI DA SINIRA GÖNDERDİ

Yunan hükümeti mülteci krizi karşısında ne yapacağını şaşırırken, polislerin hamlelerinin yetersiz olduğunu düşünerek özel harekat ve komandoları da sınıra gönderdi. Sınırda zırhlı araçlar da bulunuyor. Yunan polisi sınırda mültecileri kuşatmış durumda.

SALDIRI ÇÖZÜM OLMAYINCA "ANLAŞALIM" ÇAĞRISI YAPTILAR

Yunanistan mültecilerin kararlılığını görünce sabah saatlerinde saldırıyı biraz olsun durdurdu. Son saatlerde büyük hareketlilik yaşanmazken, A Haber özel bir bilgiye ulaştı. Yunanistan polisinin mültecilere, 'konuşalım, anlaşalım' dediği öğrenildi.

ÇIĞLIKLAR, ISLIKLAR AVRUPA SLOGANLARI

Mültecilerin sayısı her dakika çoğalırken, sınırda ıslık, çığlık sesleri yükseliyor. Mülteciler sık sık 'Avrupa' sloganları atıyor. Yunanistan yasadışı geçişleri nasıl engelleyeceği konusunda da kara kara düşünüyor.Yunanistan gibi Bulgaristan da mülteci konusunda çaresiz kaldı.Yunanistan gibi Bulgaristan da mülteci konusunda çaresiz kaldı.

YENİDEN SALDIRIYA GEÇTİLER

Yunan polisi ve askerleri sınırdaki mültecilere öğle saatlerinde bir kez daha saldırıya geçti. Havaya ateş açıldı, gaz ve sis bombaları atıldı. Mültecilere müdahalede bulunuldu.

ÇOCUKLAR GÖZLERİNİ AÇAMADI, NEFES ALAMADI

Yunanistan sınır geçişinden taviz vermeyeceğini söylerken, attığı bombalar ve insanlık dışı müdahaleler çocukları nefes alamaz, gözünü açamaz hale getirdi. Bir kişinin gözüne ses bombasının kabı isabet etti. Mültecinin gözünde görme kaybı var.

GAZ BOMBASI ATAN YUNAN ASKERİNE TAŞLA KARŞILIK VERİYORLAR

Pazarkule Sınır Kapısı önü ve çevresindeki tel örgüler ardında bekleyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenleri, Yunan askerleri zaman zaman gaz bombası atarak dağıtmaya çalışıyor. Tel örgüleri aşarak karşı tarafa geçmeye çalışan göçmenler ise Yunan askerlerini taşla karşılık veriyor. Yunan askerlerinin müdahalesi nedeniyle gerginlik sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.