ONLAR MAĞARADA

Bursa Uludağ'da 1 Aralık'ta kaybolan dağcılardan Mert Alpaslan'ın eşi Burcu Alpaslan, "Doğayı tanıyan iki mühendis kafasıyla hayatta kalma mücadelesi veriyorlar ve bence pes edecek insanlar da değiller. İkisine de ait kötü bir şey bulunmadı. Başlarına kaza gelmediği sürece dayanacaklarına inanıyorum. Biz mağarada olduklarını düşünüyoruz" diye konuştu

Türkiye 1 Aralık pazar günü Bursa Uludağ'da iki dağcının kaybolduğu haberini aldı. Kaybolan dağcılar; Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı bulmak için kelimenin tam anlamıyla bir seferberlik ilan edildi. Uludağ'da aranan iki dağcı aradan geçen 11 güne rağmen bulunamazken arama kurtarma çalışmaları bugün de devam etti.

"İKİSİ DE DAĞA DONANIMLI ÇIKTI"

"Eşim, en son kayboldukları gün saat 08.00'de benimle iletişim kurdu. Kahvaltı yapıp yapmadıklarını sorduğumda, 'Efe'nin yanında çorba var, onu içeceğiz' dedi. Bir önceki akşam dağa çıkmadan önce çantasını birlikte hazırladık. Kamp ocağı koyduk. 10 gün boyunca yetecek bir şey değil ama onun yanında vardı. Ayakkabıları ve montu çok iyiydi. Yine poları vardı. Orada çok üşüdüklerini tahmin ediyorum ama söylendiği gibi ne eşim ne de Efe hazırlıksız değillerdi.

"DAĞDA SUCUK EKMEK YAPACAĞIZ"

Dahası Efe'nin kamera görüntüsünü izledik. Efe'nin yanındaki malzemeler, eşim Mert'in malzemelerinin iki katıydı. Eşimin yanında sallama çaylar vardı. 'Dağa çıkmadan alışveriş yapacağız' dedi Mert. Yani yanlarına gıda malzemesi de alıp çıktılar. Hatta bana, 'Dağda sucuk ekmek de yapacağız' demişti.

Anahtar Kelimeler:
Mağara
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105