OPERASYON BAŞLADI

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki sözde yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 103 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda ankesörlü telefonlar ile  imamları ile görüştükleri belirlenen şüphelilerin tamamının muvazzaf oldukları öğrenildi. Şüpheliler arasında 2 Albay, 2 de Yarbay bulunduğu belirtildi.

FETO¨/PDY Silahlı Terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında; örgüt içi iletişim için örgüt mensubu asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe,market vb. yerlerde kurulu hatların ic¸erikleri incelendi. 29 Kasım 2017 tarihinden bu yana yürütülen 4 operasyon neticesinde; örgütsel iletişim amacıyla kullanılan hatlarla irtibat sağlayan asker şahıs şüpheli sayısı 2013 olarak belirlendi. Bu şahıslardan 856'sı hakkında 15 Temmuz darbe girişimi veya terör örgütüne mensubiyet nedeniyle ülke genelinde yürürtülen soruşturmalar kapsamında işlem tesis edildiği, geriye kalan 1157 şüpheliden 969'unun yakalandığı kaydedildi.188 şüphelinin firari durumda olduğu öğrenilirken yakalanan şüphelilerden 384'u¨nün etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle açıklamalarda bulunup faydalı bilgiler verdiklerinden bahisle serbest bırakıldıkları, 585 şüphelinin ise tutuklandığı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın talimatıyla bugün 01.00'dan itibaren FETÖ imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları belirlenen TSK mensuplarına yönelik es¸ zamanlı olarak yeni bir operasyon başlatıldı. Tamamı muvazzaf olmak üzere 2'si Albay, 2'si Yarbay, 6'sı Binbaşı, 14'ü Yüzbas¸ı, 21'i Üsteğmen, 7'si Teğmen, 47'si Astsubay ve 4'ü Uzman Çavus¸ toplam 103 asker şahıs şüpheli hakkında gözaltı, yakalama, arama ve el koyma kararları verildi.Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ve Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle terör örgütü tarafından ülke genelinde belirtilen amaçlarla kullanılan hatlarının ic¸eriklerinin deşifre edilmesi amacıyla yürütülen çalısmanın başarılı bir şekilde devam etmekte olduğu ve tespitlerin son aşamasına gelindiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
FETÖTSKİstanbuk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.