Polis silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganı güvenlik kameralarında adım adım izledi

Trabzon’un Yomra İlçesi’nde belediye başkanına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın güvenlik kameralarında neler yaptığı ortaya çıktı. 

SALDIRININ ARDINDAN NELER YAPMIŞ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren Halit A.’nın olaydan sonra nasıl yakalandığı ortaya çıktı. Silahlı saldırının ardından ilk olarak bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen cinayet masası ekipleri, saldırganın izini kaçış güzergahında adım adım sürdü. Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan saldırgan yolu karşıya geçerken bir kamyonun fren yapmasıyla ölümden kurtulduğu ortaya çıktı. Saldırı öncesinde saldırgan ve azmettiricinin kaldığı otel ve apart görüntülerini bulan polis, benzin istasyonunda benzin alırken görüntüleri ele geçirdi.

MÜDÜR YARDIMCISI OLAY YERİNDEYDİ

12 sat gibi kısa sürede hem olayı aydınlatan hem de azmettirici ve saldırganı yakalama başarısı gösteren cinayet masası ekipleri, Bıyık’a 5 el ateş eden saldırganın kaçış güzergahındaki kameraların tamamını izledi. Kameralarda oldukça panik bir vaziyette olduğu görülen Halit A., girdiği bir marketten sigara satın aldığı ortaya çıktı. Sigarasının cinsine kadar tüm ayrıntıları yakalayan polis, saldırganın telefon konuşmasının ardından azmettiricinin köydeki evine gitme ihtimali üzerine yolu kestiği belirlendi. Yol kesip saldırganı yakalayan polis, oyuna gelmedi ve kısa sürede olayda kullanılan silahı da bulma başarısını gösterdi. Operasyonu yönetin Emniyet Müdürü Metin Alper,  yardımcısını da Yomra’ya göndererek işi sıkı tuttu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.