SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ TRABZON’DA ANILDI

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Sis Dağı’nda gerçekleştirilen anma programına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Büyükşehir Belediyesi I. Başkan Vekili Atilla Ataman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, askerler, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sarıkamış şehitleri anısına gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık beş bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. Yürüyüşte 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağının taşınması renkli görüntüler oluşturdu.

SİZLERLE GURUR DUYUYORUM 

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sarıkamış şehitlerini anlatmak için kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek “Destandır Sarıkamış” şiirinin dizlerini okudu. Başkan Zorluoğlu’nu dinleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşların anma programına gösterdiği yoğun ilgi karşısında çok etkilendiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu “Burada ecdadına samimiyetle sahip çıkan, tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki Trabzon’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Sizlerle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

ACI HATIRALARIMIZ VAR 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise çok anlamlı bir organizasyon için bir araya gelindiğini belirterek “Sarıkamış şehitlerimizin acısını, hüznünü, ağıtını paylaşma adına yaşlısından gencine hepimiz bir araya geldik. Tarihimizde çok büyük zaferlerimiz olduğu gibi Sarıkamış’taki gibi acı hatıralarımız da var. 105 yıl önce 90 bin vatan evladımız donarak şehit oldu. Bunun tarihimizde çok ayrı bir hüznü vardır. Yine bu milletin evlatları aradan 3 ay geçtikte sonra da Çanakkale’de çok büyük bir destan yazdı. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Sarıkamış şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti okutuldu. Etkinlik savaş sembolü olarak buğday çorbası dağıtılmasının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.