ŞEHİR KAYNIYOR

BAKAN ALBAYRAK, KARADENİZ MİLLETVEKİLLERİYLE İSTİŞARE YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya gelerek ülkemizdeki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Av.Salih Cora da katıldı. Cora toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanımız ile Karadeniz Bölge Milletvekilleri bir araya geldik. Ülkemizdeki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Türkiye son yılların en büyük ekonomik saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır. Başkanlık sisteminin verdiği yetki ile güçle hızlı etkili ve kararlı adımlar attık. Ülke olarak milletle bir ve beraber bu saldırıyı püskürttük. ‘Döviz 10 TL’yi bulur’ diye yaygara koparanlar, bugün haset bir sessizlik içerisinde kabuklarına çekilmişlerdir. Türkiye’ye kepenk kapatmak istenen bir dönem geride kaldı. Makroekonomik göstergelerde iyileşme yönünde bir eğilim vardır. Bütçede disiplin ve dengeleme dönemine geçilmiştir. Kur ve faiz baskısı her geçen gün azalacaktır. Yatırım ortamını iyileştirecek önemli adımlar kısa bir süre içerisinde atılacaktır. Sayın bakanımıza güveniyoruz. Başarılar diliyoruz.” dedi.

****

ZİRVEDEN DÖNDÜ TELEFONLA ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, annesini kaybeden AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'ni ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezuela ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’ye döndü. Türkiye dönen Erdoğan’ı karşılayan kurmayları, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun annesi Hanife Sula’nın hayatını kaybettiği bilgisini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşe Sula Köseoğlu’nu 533 569... nolu telefonundan arayarak, üzüntüsünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metanetli olmasını istediğini Köseoğlu’nu teselli etti.

****

 DİLEKOĞLU’NDAN ADAYLIK SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların titiz bir şekilde devam ettiğini söyledi. Dilekoğlu, “AK Parti disiplini ve hiyerarşisi olan bir partidir. Sadece teşkilat mensuplarının değil kamuoyunun da tespitleri ve önerileri AK Parti için önemlidir. Belediyecilikte çığır açmış olan partimiz önümüzdeki 5 yıl hem büyükşehirde hem de ilçelerimizde halkımıza en güzel hizmeti verebilecek belediye başkanı arayışlarını devam ettirmektedir. Hem il başkanlığımız ve hem genel merkezimiz çok yoğun ve titiz bir çalışma gerçekleştirmiştir. Genel merkezimiz bunun üzerinde çalışmaktadır. En kısa zamanda büyük bir heyecanla beklenen ilçe belediye başkan adaylarımızı da Büyükşehir Belediye Adayımızı açıkladığımız gibi açıklayacağız.” dedi.

****

BAŞHEKİM YILMAZ İSTİFA ETTİ

Trabzon’da sağlıkta ilginç ve dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken Trabzon İl Sağlık Müdürü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, 6 ayını doldurmadan istifa etmiş ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesindeki görevine geri dönmüştü. Yılmaz’ın istifasıyla uzun süre boş kalan Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne ise Dr. Hakan Usta atandı. Şimdi de Mustafa Yılmaz’ın ardından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz görevinden istifa etti. Dün yönetimiyle birlikte Sağlık İl Müdürü Hakan Usta’ya hem hayırlı olsun hem de veda ziyareti yapan Tıbbi Biyokimya Doçenti Hülya Kılıç Yılmaz’ın da RTEÜ Tıp Fakültesinde kariyerine devam edeceği öğrenildi. Hülya Kılıç Yılmaz’dan boşanan Başhekimlik görevine kimin atanacağı ise merak konusu oldu.

****

ÇAKIRGÖL YAYLA YOLUNDA SONA YAKLAŞILDI

Çakırgöl Yaylası’nın 12 ay hizmet verebilen bir turizm merkezi olması için büyük emek veren Trabzon’un değerli ismi Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın hayali gerçek oluyor. Maçka–Meryemana yolunu takiben Altındere Vadisi Milli parkından yaklaşık 20 kilometrelik bir toprak yolda ilerledikten sonra ulaşılabilen 2 bin 500 metre yükseklikteki Çakırgöl Yaylası, kış turizmi açısından Türkiye’nin yeni cazibe merkezi haline gelmeye hazırlanıyor. Trabzon ve Gümüşhane sınırlarında olan Çakırgöl’ün, turizmi 12 aya yayarak önemli yatırım merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. Çakırgöl Yaylası’ndaki 12 km’lik yolun 10 km’lik kısmını üst yapı seviyesi tamamlandı. Projenin 2019 yılı içerinde tamamlanması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.